Deputatul Cristian Seidler, vicepreședinte USR, îl acuză pe liderul PSD Liviu Dragnea că a mințit în urmă cu 5 zile în privința Pilonului II de Pensii, Guvernul publicând duminică modificările planificate pentru acest an.

“Am mai avertizat că se pregătește un atentat la pensiile noastre viitoare. Acum atacul e lansat”, scrie Cristian Seidler pe pagina sa de Facebook.

Iată și restul postării:

“… este o prostie şi o minciună…” a declarat preşedintele PSD, Liviu Dragnea, în data de 16.05, în momentul în care premierul Viorica Dăncilă a fost întrebată despre o eventuală contribuție 0 la pilonul II de pensii.

Guvernul, în data de 20.05 publică însă următoărele măsuri planificate:

  • contribuțiile CAS sunt încasate integral la buget; 
  • suspendarea contribuțiilor în perioada 1.07-31.12.2018;

Adică Guvernul confirmă ceea ce Liviu Dragnea negase cu 4 zile în urmă, în mod mincinos. 

În plus, același Guvern ne crede proști, propunând alternativ măsuri caracteristice nu pilonului II (doi) ci pilonului III (trei) de pensii, cel opțional:

  • contribuție angajat în sumă fixă de 84 lei în primul an și crește anual până la 125 lei în anul 5 -dedusă din impozitul pe venit; 
  • contribuție angajator egală cu a angajatului și dedusă din impozitul pe profit în funcție de mărimea companiei (50,25,10 angajați);

USR a propus în Parlament creșterea contribuției pentru pilonul II de pensii de la 3,75% din venitul brut la 4,25% din venitul brut. În acest fel, contribuțiile lunare ar fi rămas egale cu cele de dinainte de 01.01.2018, momentul intrării în vigoare a involuției fiscale”.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version