Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

JUSTIȚIE: Cherecheș a fost capturat de polițiștii din Germania, la Augsburg / El se află în arest și urmează să fie extrădat / ACTUALITATE: Iohannis pleacă în Dubai de Ziua Națională a României; a devansat recepția de la Cotroceni / POLITICĂ: Iohannis a promulgat noua lege a pensiilor / POLITICĂ: Senatul a votat ridicarea imunității fostului premier Florin Cîțu, la solicitarea DNA în dosarul vaccinurilor / 

Breaking News:

Cseke Attila: Coaliţia PSD-PNL refuză să modifice OUG 90/2023 care a oprit dezvoltarea ţării

Fostul ministru al Dezvoltării, Cseke Attila, acuză coaliția PSD-PNL, care a eliminat UDMR-ul de la guvernare, că „a oprit dezvoltarea localităţilor”, prin OUG 90, adăugând că majoritatea din Senat nu a vrut dezbatere pe acest subiect în plenul forului legislativ.


Termenul pentru dezbatere şi adoptare în plenul Senatului a proiectului de lege privind aprobarea OUG 90 pentru aprobarea unor măsuri de reducere a cheltuielilor bugetare pe anul 2023 în vederea încadrării în ţinta de deficit bugetar asumată prin Programul de convergenţă se împlineşte pe 25 noiembrie, iar următoarea şedinţă de plen este programată pe 27 noiembrie.

 Cseke Attila reclamă că „investiţiile finanţate din bani publici vor rămâne neterminate, banii publici deja investiţi vor fi irosiţi, iar ţara rămâne un mare şantier. Autorităţile locale rămân în continuare blocate cu investiţiile, deşi, în unele cazuri, au fonduri disponibile pentru finalizarea acestora”.

„După cum este cunoscut, conform prevederilor OUG 90, indiferent de cuantumul lucrărilor din lunile de toamnă, administraţia publică locală va putea plăti doar până la media facturilor decontate în prima parte a anului. Dacă în prima parte a anului în lunile de iarnă nu s-au făcut lucrări şi nu au fost facturate lucrări, dar vara şi toamna constructorii au lucrat şi depun acum facturi pentru plata acestor lucrări la autorităţile locale, acestea nu vor putea fi plătite integral”, se arată într-un comunicat transmis, marţi, de UDMR.

0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv