Parlamentarii UDMR nu vor vota, în Parlament, comasarea alegerilor locale cu cele pentru eurodeputați, din 9 iunie, și nici „traseismul politic”, așa cum apar în proiectul de Ordonanță de urgență inițiat de ministrul de Interne, Cîtîlin Predoiu, șipostat în dezbatere publică, a informat fostul ministru al Dezvoltării, Cseke Attila.

Senatorul UDMR a acuzat Guvernul că „subordonează administraţia publică locală intereselor politice”.

Totodată, „coaliţia schimbă regulile jocului în timpul jocului şi riscă să scadă credibilitatea şi predictibilitatea în administraţia publică locală”, a reclamat el, într-o declaraţie transmisă presei.

PSD recidivează, cu mâna lui Predoiu PNL: Traseismul primarilor, strecurat în proiectul OUG inițiat de MAI pentru comasarea alegerilor

„Credibilitatea şi buna funcţionare a serviciului public pentru cetăţeni şi a administraţiei publice locale ar trebui să fie o prioritate”, a adăugat Cseke Attila.

„Actul normativ este motivat politic şi nu ajută buna funcţionare a administraţiei publice locale din România. Cine vrea să schimbe partidul trebuie să îşi asume faptul că de la începutul campaniei electorale şi până la mijlocul lunii octombrie nu mai este primar. Nu poţi fi primar liberal şi candidat de primar social-democrat sau invers, nu este corect faţă de alegători. UDMR nu susţine acest proiect de act normativ şi va vota şi în Parlament în acest sens”, a insistat liderul senatorilor UDMR.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version