Liderul PNL,Nicolae Ciucă, dă asigurări că va rezolva în mandatul său de premier problema pensiilor speciale – jalon în PNRR -, el însuși fiind beneficiar, de la 45 de ani, al unei astfel de pensii.

„Nu lăsăm moștenire nimic. E o chestiune de responsabilitate pe care ne-o asumăm cu toți. Varianta asumării răspunderii e ultima luată în calcul. Vom proceda așa cum am procedat cu toate legile, vom merge cu ele în Parlament!”, a declarat Ciucă, luni la Parlament.

Amintim că Legea privind reformarea sistemului pensiilor speciale a trecut de Senat, însă nu a ajuns la Camera Deputaților condusă de liderul PSD, Marcel Ciolacu.

 

Premierul PNL, beneficiar al unei pensii speciale obținute de la 45 de ani, a girat și în acest an majorarea acestora, astfel că românii vor plăti din buzunarul lor 12,4 miliarde de lei pentru ele, în 2022.

Nicolae Ciucă cumulează pensia specială, în valoare de 215.000 de lei/an (aprox. 43.000 de euro), pentru care nu a contribuit la fondul de pensii, cu indemnizația de șef al Guvernului, de 23.920/lună (287.040 lei/an), astfel că bagă în buzunar 502.920 de lei/an, potrivit celei mai recente declarații de avere, depuse în 2022 pentru anul anterior.

Și în anii 2020 și 2021, Ciucă a cumulat pensia grasă cu indemnizația de ministru al Apărării în valoare de 168.613, astfel că a câștigat frumoasa sumă de 384.493 lei/an.

Download (PDF, Unknown)

Ciucă a beneficiat de majorarea de 12% a punctului de pensie, de la 1 ianuarie, dar suma totală este mult mai mare față de cea primită de românii cu pensia minimă.

Ciucă va avea pensia specială majorată cu același procent aplicat pensiei minime: „Mi se pare normal”

Un proiect de Ordonanță de urgență (OUG) apărut recent în spațiul public prevedea eliminarea cumulului pensiei cu salariul la stat, însă Ciucă nu și-a asumat documentul.

Țeapă! Ciucă va cumula în continuare pensia grasă cu leafa de premier: PNL, PSD și UDMR au bătut palma

Partenerul său de coaliție, Marcel Ciolacu (PSD), i-a sărit în ajutor:

Ciolacu, scut pentru „specialul” Ciucă: „Sub nicio formă nu puteam prinde în OUG cumulul pensiei cu salariul!”
author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version