Senatorul Dan Şova este audiat, luni, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

sova

Arestat preventiv în dosarul în care procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie îl acuză că a luat o şpagă de 100.000 de euro pentru a interveni pe lângă şefii CET Govora, Dan Şova trece prin momente extrem de dificile.

Magistraţii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au decis să-i prelungească mandatul de arestare cu 60 de zile, astfel că Şova ar trebui să stea în Arestul Central al Poliţiei Capitalei cel puţin până pe 1 februarie 2016.

Totuşi, senatorul PSD a contestat prelungirea mandatului, iar luni dimineaţa a ajuns din nou în faţa magistraţilor de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Judecătorii vor să afle de la Şova de ce ar trebui să-l lase în libertate.

Conform procurorilor DNA, “în perioada octombrie 2011 — iulie 2014, Dan Șova a pretins sume de bani și a primit în total 100.000 de euro de la o persoană denunțătoare, în schimbul traficării influenței sale reale pe care o avea pe lângă directorul general al CET Govora SA, Mihai Bălan, astfel încât acesta din urmă să asigure încheierea de contracte de asistență juridică cu o anumită societate de avocatură, contract de tip abonament lunar, la o valoare de 10.000 euro/lună”.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version