Magistraţii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au decis, vineri, plasarea senatorului PSD Dan Şova în arest la domiciliu.

sova-dan

Acuzat de trafic de influenţă în dosarul CET Govora, Şova a fost reţinut joi seara de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Asta după ce senatorii au votat, în plen, ridicarea imunităţii, reţinerea şi arestarea lui Şova.

Vineri, senatorul a fost dus în faţa magistraţilor de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie care, spre surprinderea multora, au decis să-l plaseze pe Şova în arest la domiciliu.

Şova a fost eliberat din Arestul Central al Poliţiei Capitalei în jurul orei 16.00. Senatorul PSD, acuzat că a încasat 100.000 de euro pentru a interveni pe lângă şefii CET Govora pentru ca aceştia să semneze un contract cu o anumită firmă de avocatură, nu a dorit să dea declaraţii.

Interesant este că, atât procurorii de la Parchetul General, cât şi apărătorii lui Şova au contestat decizia de vineri. Avocatul lui Şova susţine că decizia de vineri a instanţei arată dubiile pe care le au magistraţii în legătură cu întreaga poveste expusă în dosar.

Avocatul lui Şova solicită eliminarea oricărei măsuri luate împotriva senatorului şi cercetarea acestuia în stare de libertate. Contestaţiile vor fi judecate tot la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, care urmează să decidă definitiv măsura preventivă ce trebuie luată în cazul senatorului.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version