Premierul Viorica Dăncilă a confirmat, marți, deplasarea pe care o va efectua începând de duminică în Statele Unite ale Americii. Dăncilă spune că această vizită de lucru va avea și o componentă economică puternică și va fi “un bun prilej să prezentăm investitorilor americani oportunităţile de afaceri din România”.

“Consolidăm relaţiile cu statele membre UE dar, în acelaşi timp, aprofundăm Parteneriatul strategic pe care îl avem cu SUA. Duminică, voi începe o vizită de lucru în SUA, alături de mai mulţi membri ai Cabinetului, în cadrul căreia voi avea întâlniri cu oficiali americani”, a declarat Dăncilă, la începutul ședinței de Guvern, . 

Vizita va avea loc în perioada 22 – 29 septembrie, iar Dăncilă va fi însoțită de ministrul de Externe, Ramona Mănescu, și de ministrul de Finanțe, Eugen Orlando Teodorovici.

Dăncilă va participa la un eveniment la New York, organizat de Camera de Comerț Româno-Americană din SUA, și avea o întrevedere cu vicepreședintele SUA Mike Pence, în cadrul căreia va semna cu el un acord în domeniul energetic.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version