Premierul Viorica Dăncilă nu a ratat ocazia să se facă de râs și la Bruxelles, într-o conferinţă de presă comună cu şeful CE, Jean-Claude Juncker. 

Întrebată de ce îl păstrează pe Darius Vâlcov consilier de stat în aparatul Guvernului, deși acesta este condamnat la 8 ani de închisoare în primă instanță, răspunsul ei – pregătit, firește! – a fost unul sfidător, de-a dreptul scandalos.

“Dacă va fi o decizie definitivă (a instanței), vă asigur că atitudinea mea va fi total schimbată!”, a spus Dăncilă.

Evident că “atitudinea” ei va fi schimbată, pentru că nu va putea să-l mențină în guvern din moment ce el se va afla în pușcărie!

Dar până atunci, condamnatul la 8 ani de închisoare în primă instanță, pentru nenumărate infracțiuni de corupție, va fi plătit regește din bani publici.

Concret, Darius Vâlcov a fost condamnat în 8 februarie, după numai o săptămână de la numirea în funcție. Magistrații instanței supreme l-au găsit vinovat de trafic de influenţă şi spălare de bani, în primul său dosar de corupție –  alte două urmând la judecare.

sursă foto newsro

Judecătorii au dispus şi confiscarea a 6.200.000 lei.

Sentința la instanța de fond survine la aproape 3 ani de la trimiterea dosarului în judecată, de către procurorii DNA.

Este vorba despre celebrul dosar în care anchetatorii au găsit la percheziții tablouri de valoare ascunse în pereții unei locuințe și alte șpăgi primite de acesta în cimitir.

Peste 170 de tablouri de artă ar fi fost obținute de Vâlcov drept mită sau au fost cumpărate de acesta cu bani obținuți pe căi oneroase.

Darius Vâlcov este autorul programului de guvernare al PSD și a fost numit de prim-ministrul Viorica Dăncilă consilier de stat, în aparatul Guvernului.

Detalii, AICI.

author avatar
Magda Severin Jurnalist
Magda Severin este jurnalistă cu experiență de peste 30 de ani, in prezent, redactor-șef Online la ZIUA CARGO și redactor la revista lunară ZIUA CARGO (print); 2015 - prezent, redactor colaborator la ziarul online SECUNDA.
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version