Viorica Dăncilă l-a acuzat pe Klaus Iohannis, miercuri seară, de „un moment de o aroganță monstruoasă”, după ce acesta a convocat o conferință de presă în loc de o dezbatere electorală cu ea și a spus că nu poate legitima „comportamentul mizerabil al PSD”. 

„Un moment de o aroganță monstruoasă. Am văzut un președinte de țară care ne spune că a dat jos un Guvern legitim. Vedem cum acest președinte ncearcă să negocieze cu noi toți pentru definiția democrației. Facem lumină pentru dumneavoastră. Vorbim de doi candidați care au intrat în competiție pentru președinția României. Ba mai mult, vorbim de un șef de stat și de fostul premier numit chiar de dumneavoastră, anul trecut. Pentru această țară, este corect și democratic să existe o dezbatere. În 2014, Klaus Iohannis ne spunea textual că o dezbatere între contracandidați e absolut necesară și așteptată de toți românii. Ne spune că românii nu mai merită o astfel de dezbatere? Ne putem aștepta să ne spună că românii nu-și mai pot exprima opțiunea politică dacă nu e PNL?”, a declarat Dăncilă.

“Asta e democrația lui Iohannis: se vede undeva în stratosferă”

“Se pare că multe s-au schimbat în ultimii 5 ani cu principiile dumnealui dacă ne spune astăzi că nu mai e nevoie de dezbatere. Asta e democrația lui Iohannis. De altfel, președintele le-a mulțumit în această seară doar celor care l-au votat pe dumenalui, ignorându-i pe ceilalți. Ceilalți nu contează, pur și simplu nu îi vede. Tot în această seară l-am văzut cum își arogă meritele pentru organizarea alegerilor în Diaspora, deși știm că măsurile aparțin Guvernului Dăncilă. Domnul Iohannis se vede undeva în stratosferă, deasupra tuturor cetățenilor acestei țări și a voturilor lor, deasupra celorlalți candidați, principiilor democrației, Constituției și se teme de o confruntare directă cu mine. Este o dilemă, sper să o lămurească domnul președinte curând. Realitatea este că o dezbatere ar demonta imediat toată propaganda și mizeriile despre mine și PSD. Proababil de aici acest refuz. Eu însă sunt un om răbdător, îl aștept pe domnul Iohannis să găsească înțelepciunea, tăria de a accepta invitația mea. Am văzut că după Guvernul său, comisarul său și Parlamentul său vrea și dezbaterea sa. Probabil la sediul PNL cu membrii de partid, nu?”, a adăugat ea.

O nouă invitație la dezbatere

Dăncilă a spus că are, totuși, răbdare și speră ca președintele să „găsească înțelepciunea și curajul” de a accepta invitația la dezbatere, propunând chiar ca aceasta să se desfășoare duminică, la TVR.

“Am primit din partea TVR o invitație pe care eu am acceptat-o. Mi se pare normal ca dezbaterea să aibă loc la televiziunea publică, unde poate fi văzut de toți românii. Am văzut că duminică nu are nimic în program. Îi voi da domnului Iohannis un mic sprijin de îmbărbătare și îi voi da subiectele să aibă timp să își pregătească niște răspunsuri mai pertinente decât ”Ghinion”. N-a râs nimeni la această glumă, cu casa, doar dumneavoastră le râdeți românilor în față. Mandatul dumneavoastră este o glumă”, a afirmat fostul premier PSD.

Subiectele pe care Dăncilă le vrea dezbătute cu Iohannis:

1. Ați promis că veți renunța la imunitatea prezidențială.

2. Cum v-ați făcut datoria de președinte, dacă în timpul mandatului ați fost mai mult în vacanță decât la muncă.

3. Ca președinte care a încălcat în picioare Constituția și a sfidat CCR credeți că aveți dreptul la un alt mandat?

4. Ați făcut mari promisiuni pentru țară, cum ar fi Schengen și ridicarea vizelor pentru SUA, dar nu ați reușit să vă întoarceți în țară decât cu o șapcă și 4 poze.

5. Ne vorbiți de România morală, dar credeți că ne puteți vorbi de Justiție cu problemele cât casa pe care le aveți?

6. Tot despre România normală: în primele zile de la instalare, Guvernul PNL a anunțat că vrea să introducă noi taxe, să taie salarii și bugetarii să muncească până la miezul nopții. Acesta este guvernul normal pe care vi-l doriți pentru România?

7. De ce ați luat în derâdere Pactul Național pentru bunăstarea românilor propus de PSD?”.

Viorica Dăncilă vrea să afle adevăratul motiv al lui Iohannis pentru refuzul de a participa la o dezbatere cu ea.

“Teamă sau dispreț față de români?”

“Este teama de o confruntare brutală cu eșecul dumneavoastră de președinte sau este disprețul dumneavoastră față de români? Ca să extindem problema dezbaterilor, de ce nu ați acordat nici măcar un interviu și nu ați participat în 5 ani la o televiziune sau un interviu? Credeți că nu aveți de dat niciun răspuns la întrebările românilor? Nici o vorbă despre ce ați făcut în acest mandat? Și o ultimă întrebare, care să vă ajute să faceți un bilanț fulger al mandatului: Chiar nu vă îngrijorează absența dumneavoastră din costumul de președinte pe care îl purtați? Rog românii să îmi trimită și alte întrebări pe care să i le adreseze președintelui la confruntarea de duminică pe care sper să o accepte. Are o datorie morală față de cetățeni să se prezinte în fața lor. Ghinion, domnule Iohannis, românii văd utilitatea dezbaterii”, a încheiat ea.

“Ceasul nu valorează mai mult de 5.000 de euro, e cadou de la soțul meu”

Întrebată despre ceasul care ar valora 20.000 de euro, Vioroca Dăncilă a negat: “Este un ceas primit cadou de la soțul meu, vă garantez că nu valorează mai mult de 5.000 de euro ca să îl trec în declarația de avere. Vă garantez că soțul meu nu ar da 20.000 de euro pentru un ceas. Au pus un alt ceas în fotografie, nici nu seamănă cu ceasul meu. O să vă aduc ceasul, vi-l pun la dispoziție”.

Dăncilă a mai spus că va renunța la imunitatea prezidențială:Da, voi renunța la ea. Nu am avut imunitate nici ca premier”.

“O să ies și o să vorbesc în limba engleză”

Totodată, ea a declarat că a refuzat să vorbească până acum în limba engleză pentru că nu o stăpânește foarte bine, dar a promis că, dacă va ajunge președinte, va ține primul discurs în limba engleză:

”Vorbesc și înțeleg limba engleză, dar nu vorbesc foarte bine, așa că de teama să nu fac vreo greșeală, nu am vorbit în limba engleză. Dar asta nu înseamnă că nu vorbesc sau nu înțeleg. Aproape toți președinții de stat vorbesc în limba lor. Pentru că sunt anumite lucruri care nu pot fi interpretate. Sunt o resursă umană valoroasă cei care vorbesc limbi străine. Într-o lună de zile, în primul discurs de președinte, o să ies și o să vorbesc în limba engleză”.
author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version