Premierul Viorica Dăncilă a declarat luni, după ședința Biroului Permanent Național (PSD) al PSD, în cadrul căreia Liviu Dragnea anunțase sâmbătă că se va discuta soarta ministrului Justiției, Tudorel Toader, că nu s-a abordat și acest subiect.

“Nu am discutat despre ministrul Justiției”, a spus Dăncilă.

La insistențele jurnaliștilor, care i-au amintit că Dragnea a spus clar sâmbătă că în BPN se va stabili dacă Toader rămâne sau nu ministru, Dăncilă a replicat:

“Domnul președinte Liviu Dragnea va vorbi despre acest subiect. Dacă dumnealui a făcut acest anunț înseamnă că va fi o întâlnire legată de discuții cu privire la dl Toader. Pe lângă susținerea premierului, e nevoie ca fiecare ministru să aibă susținere politică”.

Astfel, soarta lui Tudorel Toader nu mai este de actualitate, după ce Dragnea a înțeles că, dacă îl revocă, președintele Iohannis îi lasă fără ministru la Justiție, așa cum a făcut cu Olguța Vasilescu, pe care a refuzat-o de 4 ori la Transporturi și Dezvoltare.

Despre faptul că Tudorel Toader a declarat săptămna trecută că a transmis Guvernului proiectele de OUG privind modificarea Codului penal și transpunerea directivei privind confiscarea extinsă – cu precizarea că oportunitatea adoptării este una politică – , premierul Viorica Dăncilă a spus că nu au ajuns la ea aceste documente.

„Nu am văzut textul ordonanței, când o să-l văd, vom decide”, a spus Dăncilă.

Premierul a arătat că în BPN s-a stabilit evaluarea tuturor miniștrilor în perioada următoare, lucru contrazis însă de Dragnea, în declarația de presă făcută imediat după Dăncilă.

author avatar
Magda Severin Jurnalist
Magda Severin este jurnalistă cu experiență de peste 30 de ani, in prezent, redactor-șef Online la ZIUA CARGO și redactor la revista lunară ZIUA CARGO (print); 2015 - prezent, redactor colaborator la ziarul online SECUNDA.
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version