Circa 1,4 milioane de bugetari au primit majorări salariale în ultimii 2 ani și jumătate, însă voturile lor nu s-au regăsit în scorul obținut de PSD la alegerile europarlamentare, astfel că premierul Viorica Dăncilă a anunțat că va începe negocieri cu sindicatele. 

Este vorba despre circa 1,4 milioane de bugetari – dintre care 200.000 angajați în ultimii 2 ani și jumătate -, plus membrii familiilor acestora, care ar trebui să urce numărul voturilor la 3 milioane, cel puțin.

“Îmi doresc alături de noi să vină şi sindicate, chiar şi partide care nu sunt parlamentare, patronate, toţi cei care vor să vină alături de PSD. Cred că vor aduce un plus, şi cred că dialogul este foarte important, pentru a vedea direcţia pe care merg liderii partidelor respective, dar este important pentru noi să vedem dacă putem coagula cât mai multe forţe alături de Partidul Social Democrat, astfel încât să ne maximizăm şansele de a câştiga alegerile prezidenţiale”, a arătat Dăncilă.

Evident, negocierile cu liderii sindicatelor vor merge pe metroda “biciul și zăhărelul”, respectiv amenințarea cu concedieri în rândul bugetarilor, în caz că PSD nu va obține voturile necesare intrării în turul 2 al alegerilor prezidențiale. Și nu va fi vorba despre noii angajați, introduși de PSD în aparatul de stat.

De altfel, ministrul Finanțelor, Eugen Orlando Teodorovici, a avut câteva ieșiri publice în care a anunțat reduceri de personal – deoacamdată în aparatul central de stat. Totodată, el a transmis o circulară conducerilor instituțiilor de stat, în care le cere să reducă din cheltuieli, cu circa 30%.

DOCUMENT. Nu mai sunt bani pentru salariile bugetarilor! Teodorovici cere instituțiilor să reducă nr. angajaților și/sau a lefurilor

Voturile pensionarilor, asigurate printr-o șmecherie

Cât privește pensionarii, voturile lor sunt asigurate, deoarece Guvernul Dăncilă a programat să majoreze pensiile începând cu data de 1 septembrie.

Aceasta înseamnă că cei peste 5 milioane de pensionari vor primi mai mulți bani în luna octombrie – exact în perioada campaniei electorale.

Între timp, pensiile mari vor fi impozitate, astfel că PSD le dă și o satisfacție celor cu pensii mici.

Guvernul a ajuns la fundul sacului: Orlando taxează pensiile speciale și reduce gratuitatea pe tren pentru studenți
author avatar
Magda Severin Jurnalist
Magda Severin este jurnalistă cu experiență de peste 30 de ani, in prezent, redactor-șef Online la ZIUA CARGO și redactor la revista lunară ZIUA CARGO (print); 2015 - prezent, redactor colaborator la ziarul online SECUNDA.
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version