Guvernul Dăncilă se reunește miercuri la ora 14.00 în ședință, fără a avea însă pe ordinea de zi proiectul Bugetului de stat pe 2019, semn că negocierile cu primarii care cer o cotă mărită din impozitul de venitul companiilor au eșuat.

Edilii marilor municipii, în frunte cu Gabriela Firea, Robert Negoiță și Gheorghe Falcă, au avut marți o întâlnire cu ministrul Finanțelor, Eugen Orlando Teodorovici, pe care l-au amenințat că vor protesta miercuri la ora 12.00 în fața Guvernului dacă nu vor primi o cotă mai mare din impozitul pe venit al firmelor.

Primarii amenință cu proteste în fața Guvernului pentru o cotă mai mare din impozitul pe venit
Amintim că primarii au fost de acord, pe vremea Guvernului Tudose, cu reducerea cotei din impozitul pe venit al firmelor, dar acum s-au răzgândit.
“Revolta” primarilor împotriva “revoluției fiscale” a fost stinsă de Dragnea și Tudose cu promisiuni. Falcă: “Vor aduce bani pentru compensare”
Teodorovici. a declarat marți seară, după discuția cu edilii, că varianta finală a Bugetului de stat pe 2019 va fi comunicată miercuri, până în prânz: ”A rămas că discutăm la Finanţe în această seară şi mâine, undeva până în prânz, să comunicăm varianta finală”.
 
”Am discutat cu toate partidele. Se discută deschis. Nu este cineva la birou la Finanţe care stă şi face undeva pe sub masă vreun buget”, s-a apărat ministrul Finanțelor de acuzațiile de secretomanie pe care i le-au adus edilii.
 
Iată însă că pe ordinea de zi a ședinței Guvernului nu se află proiectul Bugetului de stat.
 
Pe agendă figurează mai multe proiecte de hotărâre și un proiect de ordonanță de urgență – pentru modificarea Legii nr. 362/2018 privind asigurarea unui nivel comun ridicat de securitate a reţelelor şi sistemelor informatice. 
 
author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version