Viorica Dăncilă, președintele interimar al PSD după intrarea în pușcărie a lui Liviu Dragnea, și-a invitat în acest weekend susținătorii la mare, la Neptun, cu o săptămână înaintea congresului partidului, în care ea va fi aleasă lider.

Toți preşedinţii organizațiilor județene ale PSD vor fi prezenți la Neptun. 

Dăncilă este singurul lider care și-a anunțat candidatura la funcția de președinte al PSD.

Pentru funcția de președinte executiv își doresc să intre în competiție Ecaterina Andronescu, Daniel Suciu, Titus Corlătean și Marian Oprișan, iar pentru postul de secretar general – Felix Stroe, Robert Cazanciuc și Codrin Ștefănescu – acesta din urmă având însă slabe șanse de victorie.

Dăncilă a înlăturat deja, cu ajutorul CEx, aproape toți oamenii instalați de Dragnea. 

După congresul din 29 iunie, Dăncilă va face o remaniere a Guvernului, în care sunt vizați șase miniștri PSD: Carmen Dan (Interne), Petre Daea (Agricultură), Bogdan Trif (Turism), Daniel Suciu (Dezvoltare) și Răzvan Cuc (Transporturi) plus cele două postri de vicepremeri rămase vacante.

Acestora li se vor adăuga miniștrii ALDE Teodor Meleșcanu (Externe), Viorel Ilie (pentru Relația cu Parlamentul) și Anton anton (Energie).

Dăncilă ia în calcul și o restructurare, prin votul Parlamentului, dacă Iohannis nu îi va accepta vreunul dintre noii miniștri – sau dacă va dori să îl impună pe Titus Corlățean, pe care șeful statului l-a refuzat după europarlamentare, amintindu-i că din cauza lui nu au putut vota românii din străinătate în noiembrie 2014, la prezidențiale. 

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version