Devenită șefă a PSD, conform Statutului, Viorica Dăncilă i-a eliminat marți din funcții, cu ajutorul baronilor locali din CEx, pe fidelii pușcăriașului Dragnea: Codrin Ștefănescu, Olguța Vasilescu, Darius Vâlcov și Gabriel Mutu, iar pe Eugen Nicolicea și Oana Florea (propulsată de Dan Voiculescu) – din propunerea de a fi miniștri. Totodată, Anca Alexandrescu, responsabilă de campania electorală, a fost exclusă din partid.

În schimb, Paul Stănescu a devenit președinte executiv al PSD, potrivit Statutului partidului.

Totodată, Gabriela Firea a revenit la șefia Organizației PSD București.

Deciziile sunt până la viitorul congres, care va fi organizat, cel mai probabil, în toamnă. 

Astfel, Codrin Ștefănescu (fost membru PRM) a fost eliminat din funcția de secretar general al PSD, care a fost preluată de Rodica Nassar, propulsată de Neculai Onțanu și devenită o fidelă a grupării Firea – Pandele care controlează Bucureștiul. partid

Lia Olguța Vasilescu (fostă PRM-istă) susține că a renunțat singură la postul de purtător de cuvânt, pentru care Dragnea a numit-o doar în campania electorală.

Eugen Nicolicea a pierdut nominalizarea pentru Ministerul Justiției. În locul lui a fost nominaliză Ana Birchall, care l-a adus rapid pe fugarul Radu Mazăre din Madagascar.

 Oana Florea a pierdut și ea nominalizarea la Ministerul Fondurilor Europene. 

Darius Vâlcov își va pierde funcția de consilier al premierului Dăncilă, a anunțat ea. Vâlcov este condamnat în primă instanță la 8 ani de închisoare, pentru corupție. 

Gabriel Mutu, impus de Dragnea șef la Organizația PSD București, în locul Gabrielei Firea, a pierdut funcția. Firea a revenit asupra demisiei, astfel că și-a reluat funcția. 

Anca Alexandrescu a fost dată afară din partid, după ce dăncilă o eliminase de la Guvern, unde Dragnea i-o impusese în funcția de consilier, pentru a o spiona. 

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version