Dat ca favorit la preluarea funcţiei de preşedinte al Camerei Deputaţilor, fostul premier Victor Ponta a rămas, cel puţin pentru moment, cu buza umflată.

ponta psd

Liviu Dragnea, preşedintele Partidului Social Democrat, s-a temut că Ponta va deveni mai puternic în interiorul partidului, dacă devine preşedinte al Camerei Deputaţilor, astfel că a decis ca Florin Iordache să asigure interimatul cel puţin până la alegerile parlamentare.

Într-o postare-maraton pe pagina sa de Facebook, Ponta a ţinut să lămurească problema. Fostul premier a precizat că şi-ar fi dorit să ajungă şef al Camerei Deputaţilor “pentru că foarte mulţi oameni pe care îi apreciez mi-au spus că nu pot să abandonez încrederea şi speranţele investite în mine în toţi aceşti ani” şi pentru că “am experienţa şi cunoştinţele necesare să exercit, alături de colegii mei, una din funcţiile de bază ale Parlamentului”.

Pe de altă parte, Ponta afirmă că a acceptat decizia lui Dragnea de a-l ţine pe Florin Iordache interimar pentru că “în mod sigur ar fi urmat ca totul să se transforme într-o bătălie pentru putere în PSD. Iar eu nu sunt dispus să fac rău PSD-ului şi nici să dau bătălii pentru mize pe care nu le consider importante”.

Ca şi concluzie, Ponta spune că “vreau doar să-mi fac datoria faţă de toţi cei care au avut încredere în mine, ca şi faţă de cei care nu m-au plăcut şi m-au bănuit în mod eronat de tot felul de lucruri rele! Atât!”.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version