Judecat la instanța supremă pentru mărturie mincinoasă și favorizarea grupului infracțional care a retrocedat ilegal Ferma Băneasa și o parte din pădurea Snagov, Călin Popescu Tăriceanu are o explicație uluitoare pentru refuzul de a-l retrage din Guvern pe ministrul penal al ALDE, Viorel Ilie.

Tăriceanu, care este președintele Senatului României – al doilea om în stat – susține, nici mai mult, nici mai puțin, că nu acceptă ca DNA să facă Guvernul!

”Eu nu accept ca DNA să facă Guvernul României. Când o să se întâmple chestia asta, eu plec din politică. Eu nu sunt maleabil, nu sunt pentru compromisuri în această chestiune, adică văd destui politicieni, mă uit cu mare tristeţe la ce se întâmplă în PNL, la domnul Orban care are probabil teama scadenţei în justiţiei şi de aceea este atât de prietenos cu sistemul, cum nu se poate”, a declarat Tăriceanu joi, la Antena 3.

El susține că există o serie de acţiuni de slăbire a Guvernului, printre care a menţionat ”forţarea demiterii” miniştrilor Sevil Shhaideh şi Rovana Plumb. ”Ştiţi bine că era în această combinaţie rotundă era prins şi un ministru ALDE”.

Sevil Shhaideh şi Rovana Plumb au demisionat din Guvern în urmă cu o săptămână, cele două fiind vizate de cercetările procurorilor DNA în dosarul Belina. 

Ulterior, Rovana Plumb a fost salvată de Camera Deputaților de începerea urmăririi penale.

Și Senatul a respins cererea DNA de începere a urmăririi penale a lui Viorel Ilie.

author avatar
Magda Severin Jurnalist
Magda Severin este jurnalistă cu experiență de peste 30 de ani, in prezent, redactor-șef Online la ZIUA CARGO și redactor la revista lunară ZIUA CARGO (print); 2015 - prezent, redactor colaborator la ziarul online SECUNDA.
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version