Deputaţii Ioan Oltean şi Cătălin Teodorescu îşi studiază dosarul de corupţie la Comisia Juridică a Camerei Deputaţilor, care va da miercuri un raport înainte de votul plenului pentru reţinerea şi arestarea lor cerută de DNA.

ioan oltean
sursă foto wwwstareapreseiro

Votul decisiv va fi dat săptămâna viitoare.

Comisia Juridică se va întruni începând cu ora 12.00.

Ioan Oltean este acuzat de procurorii anticorupţie că a luat şpagă 600.000 de euro pentru a-şi trafica influenţa în scopul obţinerii de la ANRP, de către afaceristul Mihai Rotaru – patronul CS Universitatea Craiova -, a unei despăgubiri pentru un teren supraevaluat cu 87,3 milioane de euro.

Cătălin Teodorescu a făcut parte din Comisia Naţională de Stabilire a Despăgubirilor, din cadrul ANRP, care a dat ok-ul plăţii nejustificat de mari. Mai precis, plata pentru terenul de 62.000 mp evaluat la aproape 109 milioane euro a reprezentat un sfert din totalul despăgubirilor acordate de statul român, prin ANRP, în tot anul 2011.

6 inculpaţi, după gratii

Un prim lot de 7 inculpaţi din dosar a primit mandate de arestare, însă numai 6 au fost duşi după gratii. Attila Marko, deputat UDMR, este dat în urmărire internaţională după ce s-a ascuns în Ungaria la prima cerere a DNA de reţinere şi arestare a acestuia, în dosarul ANRP 1.

Crinuţa Dumitrean, însărcinată în luna a 8-a, a fost internată la Spitalul Penitenciar Rahova.

Ceilalţi arestaţi preventiv pentru 30 de zile sunt Sergiu Diacomatu, Remus Baciu, Rodica Constantinovici, Lăcrămioara Alexandru şi Mihai Rotaru.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version