Deputatul USR PLUS acuză că vaccinarea pacienților care fac dializă este „un coșmar” și îi cere coordonatorului programului național de imunizare să revină asupra „deciziei ilogice” de a-i programa la alte centre decât stațiile de dializă.

Iată mesajul parlamentarului, postat joi pe pagina sa de Facebook:

„Vaccinarea pentru pacienții care fac dializă, UN COȘMAR!

12.000 pacienți dependenți de dializă din România, unii cu grave comorbidități, sunt puși pe drumuri!
 
Domnule colonel Gheorghiță, NU faceți viața pacienților dependenți de dializă din România un coșmar!
 
Nu îngreunați și mai mult viața celor vulnerabili!
 
Conform instrucțiunii numărul 52 de astăzi a Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2, persoanele care fac dializă și doresc să se vaccineze trebuie să fie programate de responsabilii de la centrele de dializă în alte locații, la alte centre de vaccinare.
 
În loc să permită vaccinarea acestor persoane în centrele în care fac dializă pentru a nu pune aceste persoane vulnerabile pe drumuri inutile, Comitetul a decis să complice nejustificat procedura de vaccinare în alte locații decât stațiile de dializă.
Centrele de dializă au toate condițiile necesare vaccinării în siguranță.
 
Îl rog public pe coordonatorul Comitetului, domnul col. Valeriu Gheorghiță, să revină asupra acestei decizii ilogice.
 
Trebuie să ne asigurăm că procesul de vaccinare este cât se poate de simplu și facil pentru toți românii, dar mai ales pentru cei bolnavi pentru care orice drum în plus este o un efort mare.
 
Soluția este simplă, Comitetul trebuie doar trebuie să permită organizarea fluxurilor de vaccinare în centrele de dializă.
 
Programările se vor putea face direct la centrul la care fac dializă de către același responsabil care ar fi trimis în scenariul actual lista la alt centru.
 
În acest fel putem să rupem și un circuit inutil de plimbat liste de la un centru la altul.
 
Domnule Gheorgiță, va rog să faceți viața bolnavilor cu insuficiență renală cronică din România mai ușoară!
 
Iată domnule colonel Gheorghiță unul dintre mesajele disperate ale unui pacient dependent de dializă care mi-a scris acum câteva minute:
 
„Bună ziua stimate domnule deputat,
 
Mă adresez domniei voastre, având la cunoștință, că vă ocupați printre altele, de o asociație a persoanelor dializate.
 
Vă adresez o propunere ce ar putea veni în sprijinul persoanelor anterior menționate, majoritatea având și multiple comorbiditati, invaliditati etc.!
 
Este vorba despre facilitatea înscrierii pe listele prioritare la vaccinare, respectiv a operațiunii în sine, prin deplasarea echipelor mobile direct la clinicile de hemodializa, locul unde se poate opera în deplină securitate sanitară!
 
Sănătate!
 
Cu respect, Doru Iliescu”.
author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version