Liviu Dragnea, președintele Partidului Social Democrat, a anunțat, duminică seara, într-o intervenție avută la o cunoscută emisiune de televiziune, că reprezentanții partidelor aflate la Putere, respectiv PSD și ALDE, vor prezenta în toamnă planul de bătaie pentru alegerile prezidențiale de anul viitor.

Situația este, deocamdată, extrem de încinsă, iar Dragnea a anunțat că cele două formațiuni politice au de efectuat anumite analize paralele înainte de a anunța modul în care vor lupta pentru alegerile prezidențiale.

Dragnea nu exclude posibilitatea ca PSD și ALDE să meargă cu un candidat unic la prezidențiale, dar de aici se rupe firul. Pentru că Tăriceanu, liderul ALDE, își dorește enorm să candideze, în timp ce Dragnea nu pare dispus să-i ofere mână liberă, mai ales că nu are încredere că acesta va executa ordinele primite.

De aceea, liderul PSD încearcă să dea o notă de calm momentului și anunță că ‘stabilim candidatul după o analiză foarte serioasă, nu pe orgolii, ci pe raţiune. Este deschisă posibilitatea de candidat unic şi o să o pitrocim foarte bine, o să o gândim foarte bine, să vedem care e varianta cu cele mai mari şanse de reuşită. Am vorbit cu domnul Tăriceanu şi am convenit că orice variantă este deschisă, însă o s-o gândim foarte bine. O să vorbim cu toţi colegii noştri şi să vedem care este varianta cu cele mai mari şanse de reuşită. Va fi o analiză nu bazată pe orgolii şi mândrii găunoase. Candidatul poate să fie de la PSD, poate să fie de la ALDE, pentru că miza cea mai mare e să câştigăm alegerile, ca să ducem mai departe acest program de guvernare şi această creştere economică cum România nu a mai avut. Această analiză, care va fi făcută separat de PSD şi ALDE, a început deja şi va fi terminată în toamnă, spre sfârşitul anului, pentru că nu e grabă’.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version