În aceeași zi în care Rise Project a cerut verificarea mult discutatelor contracte cu fonduri europene derulate în trecut de actualul lider al USR, candidat la alegerile prezidențiale, DLAF – structură aflată în subordinea premierului Viorica Dăncilă, contracandidata lui Dan Barna – a și anunțat că începe verificările preliminare.

Până în prezent, Departamentul pentru Luptă Anti-Fraudă al Guvernului (DLAF) nu a verificat niciun proiect din fonduri europene, acestea fiind controlate de organismul european OLAF.

Așa se face că fraudarea, de către Liviu Dragnea, a 20 de milioane de euro din bani europeni și 31 de milioane de lei de la bugetul de stat nu a fost descoperită de DLAF, ci OLAF a sesizat DNA asupra acesei ilegalități. 

Acum, în plină campanie electorală, DLAF se grăbește să arate că lucrează. 

USR “apreciază răspunsul rapid al DLAF, în aceeași zi cu solicitarea de informații a Rise Project”, amintind totuși, într-o postare pe Facebook, că DLAF este “o instituție din cadrul aparatului de lucru al Guvernului, în coordonarea Primului-Ministru Viorica Dăncilă”.

Dan Barna a fost partener în firma care a derulat, în anul 2015, proiectele finanțate din fonduri europene „SES-am deschide-te” şi „Punţi Comunitare” – al căror beneficiar a fost Consiliul Judeţean Alba, el fiind beneficiarul proiectului „Biblioteca Bunelor Practici. Concept Inovator de Dezvoltare a Mediului Rural”.

Barna a ieșit din firmă un an mai târziu, în 2016, când premierul Dacian Cioloș l-a numit secretar de stat la Ministerul Fondurilor Europene.

Rise Project îl acuză pe Barna că două dintre proiecte nu s-au dezvoltat ulterior implementării.

Barna: Orice verificare și re-verificare a activității mele este binevenită

Replica lui Barna a venit rapid: “Orice verificare și re-verificare a activității mele este binevenită. Am fost și rămân deschis și transparent, ca întotdeauna”.

USR a postat, în acest sens, următorul mesaj pe Facebook:

“USR a luat notă de încă o verificare a contractelor pe care firma în care a fost partener președintele Dan Barna le-a derulat cu fonduri europene. Acestea au mai fost verificate de organismele intermediare și de autoritățile de management care nu au găsit niciun fel de nereguli financiare sau de oricare altă natură. Contractele au fost în regulă, așa cum a demonstrat rambursarea integrală a fondurilor, fără corecții financiare.

“Orice verificare și re-verificare a activității mele este binevenită. Am fost și rămân deschis și transparent, ca întotdeauna”, a declarat Dan Barna, candidatul USR PLUS la Președinția României.

USR apreciază răspunsul rapid al DLAF – o instituție din cadrul aparatului de lucru al Guvernului, în coordonarea Primului-Ministru Viorica Dăncilă – în aceeași zi cu solicitarea de informații a Rise Project”.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version