UPDATE: După publicarea proiectului de Ordonanță de urgență, în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Educației, greviștii au constatat că majorarea salarială de 25% figurează doar în nota de fundamentare, nicidecum în textul OUG, exact ca în cazul Ordonanței precedente, care prevede majorări mai mici. (Vezi document la finalul articolului)

Cu o zi înainte ca freva generală din învățământ să intre în a 4-a săptămână, premierul Nicolae Ciucă le-a fluturat sub nas profesorilor, la negocierile deduminică, o propunere de creștere cu 25% a salariilor, exact cum au cerut ei înainte de declanșarea acestei forme extreme de protest.

Ciucă a transmis că așteaptă răspunsul sindicatelor, care au anunțat însă că greva continuă cel puțin până luni la ora 10.00, când ar trebui să primească răspunsul colegilor din toată țara. 

Declarațiile premierului Ciucă: „Am considerat că este absolut corect și transparent pentru ca dialogul să poată fi adus la cunoștința tuturor dascălilor pe măsurile agreate cu reprezentanții sindicatelor. La nivelul coaliției, pentru că la această întâlnire am participat cu domnul președinte Marcel Ciolacu, cu ministrul Educației, Doamna Deca, ministrul Muncii, domnul Budăi și am vrut ca finalul să fie unul cât se poate de concludent pentru noi toți”.

Download (PDF, Unknown)

Download (PDF, Unknown)

Download (XLSX, 31KB)

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version