Liviu Dragnea, preşedintele Partidului Social Democrat, trebuia să apară luni în faţa magistraţilor de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

dragnea vot, urna, alegeri

Dragnea ar fi trebuit audiat în dosarul Referendumul, dosar în care a fost găsit vinovat, într-o primă instanţă, de folosirea influenţei sau a autorităţii pentru obţinerea de foloase necuvenite.

Dragnea a fost acuzat de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie că şi-a folosit influenţa pentru a obţine cvorumul necesar la referendumul organizat în iulie 2012 pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu.

Dragnea a fost găsit vinovat în mai şi condamnat la un an de închisoare, cu suspendare, dar a făcut apel, susţinând că este nevinovat şi solicitând achitarea.

Preşedintele PSD a fost audiat pe 23 noiembrie şi ar fi trebuit audiat din nou, luni, alături de alţi inculpaţi, dar a fost informat din tip că unul dintre cei cinci magistraţi care vor lua o decizie definitivă în acest proces nu poate fi prezent. În aceste condiţii, Dragnea şi-a trimis doar apărătorul care să ia act de amânarea procesului.

Următorul termen a fost stabilit pentru 29 ianuarie, fiind posibil ca atunci să se dea şi un verdict într-una dintre cele mai mari telenovele ale politicii româneşti.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version