Liderul PSD, Liviu Dragnea, a cedat nervos miercuri, la Palatul Parlamentului, când a fost întrebat de o jurnalistă dacă legea adoptată de Senat privind executarea pedepsei la domiciliu a fost cu dedicație pentru el.

Dragnea s-a făcut întâi că nu știe despre ce lege este vorba, apoi a izbucnit: 

“Despre ce lege e vorba? Şi cu ce dracu mă ajută pe mine domnișoară, ca să înțeleg și eu? Că m-am săturat! Așa, dacă voi fi condamnat cu ce mă ajută pe mine? Păi nu, că dacă mă întrebați pe mine înseamnă că aveți ceva în cap când mă întrebați pe mine de lucrul ăsta.  M-am săturat de toate aceste minciuni. Am înţeles că mă acuză. În afară de mine mai sunt oameni în ţara asta? Întreb. Şi pe ei îi întrebaţi, doamnă? Domnișoară. M-am săturat!. A, deci cei care nu sunt în funcţii publice poa’ să fie distruşi! Pentru că nu vorbiți cu ei”.

Jurnalista nu s-a lăsat și a continuat cu întrebările, spunând că este acuzat de faptul că legea îl favorizează.

“Păi cereți-le dovezi. Înseamnă că orice lege mă favorizează pe mine! Totuşi, sunt și eu om şi îmi ajunge. efectiv, îmi ajunge să răspund la aceste prostii. Și nu o să mai răspund la niciuna. Vorbiţi cu haştag şi cu Iohannis să dea un decret să mă împuşte mâine, și de poimâine să discutați despre ce se poate întâmpla în țara asta. 

Aţi ajuns, oameni tineri, să susţineţi securiştii, să suțineți abuzurile în România. (…) toate prostiile o să le tot susțineți dacă mă avantajează pe mine. Cu ce dracu să mă avantajeze, că mi-au distrus viaţa ani de zile! Că am fost fără niciun fel de probă la referendum, pentru că s-a supărat Băsescu, și fără niciun fel de probă în al doilea dosar. Asta este marea corupție despre care se vorbește în România. De câteva luni de zile nu se mai ocupă DNA-ul decât de asta. Și… ceilalți. Nu se ocupă de lucrurile serioase. Da, doamnă, și vreți să vă sopun ceva? încă am dreptul încă să critic aceste decizii. Dar despre deciziile instanțelor, pe care CEDO le-a făcut harcea-parcea, vorbiți? Vă dă voie de la Realitatea să vorbiți despre asta? sincer. La revedere, o zi bună!”.

Întrebat de alt jurnalist “Dar ce aveți cu jurnaliștii?”, Dragnea i-a replicat: “Am vorbit mai tare… cu jurnaliștii… puiu”. “De ce?”, a continuat întrebarea. “Ca să poți s-auzi!’, i-a tăiat-o scurt Dragnea, apoi a plecat.

Dragnea a fost enervat miercuri și de jurnaliștii care îl filmau pe holurile Palatului Parlamentului.

”Hai în baie, puiule. Hai în baie că îți ies poze ca lumea. Hai în baie. Ce dracu!”, i-a spus el unui operator de la Antena 3 care îl filma.

Totodată, Dragnea i-a transmis și un avertisment ministrului Justiției, Tudorel Toader, să revină cu picioarele pe pământ:

“Le-aş sugera tuturor să nu se mai victimizeze în discuţii informale cu presa că dacă o să fie remaniaţi, o să spună de fapt care e adevăratul motiv. Adevăratul motiv pentru remaniere nu va fi la niciunul dintre miniştri ordonanţa de amnistie şi graţiere. Dacă cineva se gândeşte să spună că din cauza asta ar putea fi remaniat, ceea ce deocamdată în PSD nu e cazul, la ora asta nu se pune problema remanierii lui Toader, dar la ora asta nu ştim ce se va întâmpla în continuare, ar face o mare greşeală”.

Senatul României – condus de Călin Popescu Tăriceanu (ALDE), partenerul la putere al condamnatului la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare în primă instanță, Liviu Dragnea (PSD) – a adoptat luni, cu 102 voturi ”pentru”, 14 voturi ”împotrivă” și 3 abțineri, modificarea Legii 254/2013 privind executarea pedepselor, astfel încât infractorii care au de ispășit pedepse mai mici de 5 ani le pot “ispăși” la domiciliu, fără niciun fel de supraveghere – nici măcar cu brățară electronică.

DOCUMENT. Senatul lui Tăriceanu îl salvează pe Dragnea de pușcărie: Condamnații până la 5 ani execută predeapsa ACASĂ
author avatar
Magda Severin Jurnalist
Magda Severin este jurnalistă cu experiență de peste 30 de ani, in prezent, redactor-șef Online la ZIUA CARGO și redactor la revista lunară ZIUA CARGO (print); 2015 - prezent, redactor colaborator la ziarul online SECUNDA.
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version