Liderul PSD Liviu Dragnea a propus-o astăzi președintelui Klaus Iohannis pe Sevil Shhaideh pentru funcția de premier. Prin această propunere, Liviu Dragnea scoate un fel de steag alb din mâneca-i coruptă. Acum preşedintele Iohannis are de ales între “pacea” propusă de Dragnea şi “războiul” pe termen lung dorit de opoziţia divizată.

sursă foto: Nașul TV
sursă foto Nașul TV

După cum se ştie, Sevil Shhaideh este o apropiată a lui Dragnea – cu rang de fină, deși el susține că, fiind musulmancă, nu poate avea nași, astfel că i-a fost doar martor la căsătorie, împreună cu Nicușor Constantinescu, baronul de Constanța aflat acum în pușcărie.

De altfel, pe filiera fostului baron PSD Nicușor Constantinescu  a ajuns Sevil Shhaideh secretar de stat în Ministerul Dezvoltării, în 2012, când Dragnea a devenit ministru în Guvernul Ponta.

Mai întâi, ea a fost şefa Direcţiei Sisteme Informatice din CJ Constanţa (1993-2007) şi şefa Direcţiei Proiecte din CJ Constanţa (2007-2012).

Dragnea speră ca președintele Klaus Iohannis să nu poată refuza această numire.

“O condmanare nedreaptă şi o lege profund neconstituţională nu mi-au dat dreptul să fiu premier. (…) Am vrut un om în care să am încredere totală, iar eu să-mi asum răspunderea pentru acţiunile guvernamentale, nu un om care să-şi facă un proiect personal. (…) Nu va fi un guvern de vedete”, a declarat Dragnea, după consultările de la Cotroceni.

SECUNDA a avut dreptate: Dragnea NU s-a autopropus prim-ministru!

19-dec-2016-Dragena-vrea-Cotrocenii

Liderul PSD a adăugat că “nu voi veni cu altă propunere”.

Despre Sevil Shhaideh, liderul PSD a precizat că a colaborat “ani de zile” cu ea și că pe aceasta o cunoaște și șeful statului, cu care, de asemenea, a lucrat.

“Am venit cu o soluție care sper să fie acceptată, să fie desemnată pentru a putea forma rapid un Guvern în așa fel încât până la 15 ianuarie să adoptăm bugetul, cel mai târziu. Această propunere este (…) Sevil Shhaideh, a fost ministrul Dezvoltării, a lucrat cu mine ani de zile, nu numai în Ministerul Dezvoltării, dar din poziția mea de viceprim-ministru am lucrat împreună la toate dosarele guvernamentale și cunoaște activitatea din toate ministerele. Este un om în care eu am încredere totală, iar prin această propunere din partea mea e și un mesaj puternic pe care îl transmit tuturor cetățenilor României că îmi asum întreaga responsabilitate pentru activitatea guvernamentală și pentru punerea în aplicare a acestui program de guvernare”, a adăugat Liviu Dragnea.

El a mai spus că dacă Sevil Shhaideh va fi desemnată prim-ministru, el va fi de fapt responsabilul politic.

“Responsabilitatea politică e în primul rând la mine și nu am de gând să o las. Nici primul-ministru, nici miniștrii care vor fi în Guvern nu vor merge acolo să lucreze pentru imagine personală, pentru și prin scandal, nu vor merge acolo ca să dea bine la presă, ci ca să crească România. Din acest motiv va fi o monitorizare și o implicare efectivă atât de la partid, cât și de la Parlament, indiferent ce poziție voi avea eu pentru că oameni au votat PSD într-o proporție foarte mare și un program ALDE într-o proporție mai mică”, a susținut el.

În ceea ce privește criteriile după care a fost propusă Shhaideh, Dragnea a spus că trebuie ca persoana desemnată să nu vină în această funcție pentru a-și construi un proiect personal.

“A trebuit să țin cont de dorința de a face o propunere de prim-ministru care să-mi dea garanția că îndeplinește câteva condiții. Nu merge acolo pentru a-și construi un proiect personal, pentru a face acțiuni pentru presă. Să-mi dea garanția că e un om care muncește, care știe, care are determinare, care are capacitate de muncă și de înțelegere, un om în care eu să am încredere totală și care să-mi dea posibilitatea ca eu să-mi asum în continuare răspunderea pe acțiunile guvernamentale care să urmeze în detaliu programul nostru de guvernare”, a adăugat Liviu Dragnea.

Sevil Shhaideh este acceptată și de ALDE, Călin Popescu Tăriceanu fiind prezent împreună cu Liviu Dragnea la consultările de la Cotroceni.

Sevil a câștigat pe lângă salariul de ministru 247.800 de lei de la EximBank

Potrivit ultimei declarații de avere, depuse în 6 mai 2015, veniturile obţinute de Sevil Shhaideh în anul fiscal precedent depăşesc 300.000 de lei, din care 56.364 de lei din salariul de ministru al Dezvoltării.

În plus, a obținut 247.800 de lei de la EximBank, în calitate de  membru al Comitetul Interministerial de Finanţări, Garanţii şi Asigurări (CIFGA).

Soțul Akram, simbriașul lui Nicușor Constantinescu

Soţul lui Sevil Shhaideh, sirianul Akram, a obţinut un venit anual de 46.149 de lei ca angajat al Regiei Autonome Judeţene Drumuri şi Poduri Constanţa – aflată în subordinea CJ Constanța, adică a lui Nicușor Constantinescu.

În paralel, Akram a fost consilier în Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale condus de Daniel Constantin, copreședintele ALDE alături de Călin Popescu Tăriceanu. În această calitate, Akram Shhaideh a obținut 826 lei.

author avatar
Magda Severin Jurnalist
Magda Severin este jurnalistă cu experiență de peste 30 de ani, in prezent, redactor-șef Online la ZIUA CARGO și redactor la revista lunară ZIUA CARGO (print); 2015 - prezent, redactor colaborator la ziarul online SECUNDA.
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version