Criticat pe pagina sa de Facebook după ultima postare în care spa împăunat cu creșterea economică, liderul PSD, Liviu Dragnea, a replicat arogant că rezultatele ar fi fost și mai spectaculoase, dacă instituțiile statului nu ar fi sabotat coaliția PAS-ALDE.

”Atât PIB-ul, cât şi veniturile bugetare ar fi putut fi cu cel puţin 10% mai mari dacă toate instituţiile statului ar fi urmărit interesul României şi nu destabilizarea actualei coaliţii”, a răspuns liderul PSD unui comentariu.

Dragnea a scris duminică pe Facebook că Produsul Intern Brut al României a ajuns anul trecut la 949,6 miliarde de lei, cu 188,2 miliarde de lei în plus faţă de 2016, adică o creştere de 25%.

“Sunt cele mai mai creşteri, în doi ani consecutivi, din istoria României”, a adăugat el.

Postarea a stârnit un val de critici. Redăm câteva dintre cele peste 2.400 de mesaje:

“Cifrele sunt furate din cimitir de Valcov sau aflate de Teodorovici la Bamboo?”

“Autostrăzi nu avem, spitale ioc, aprox 2500 de școli au wc ul in curte, nu avem infrastructura, nu putem vorbi de digitalizare, fondurile europene sunt la un pas de suspendare, se moare in spitale, copiii ies din școli analfabeți funcțional.Da, avem un aparat bugetar represiv, umil, servil, habarnist, unde v ati angajat toți pupincuriștii si țiitoarele.Bă, alege s ar praful de voi! Vă bateți joc de neamul asta!”

“Cheltuielile bugetare au crescut, probabil, cu 35%, generând inflație, creșterea ROBOR și a cursului EUR/RON. Când vedem bugetul pe 2019?”

“Da, ai dreptate! Au crescut taxele, roborul, euro, preturile! 
Investitiile si fondurile europene mai deloc , ce nevoie avem de spitale, drumuri, scoli ?!”

“Ma, uite care e treaba: eu plec la cumparaturi, imi iau aceleasi produse ca anul trecut pe vremea asta, le platesc dublu si ma sperii. Tu despre ce vorbesti aici?”

“Încredibil !!! Hai să-ncingem hora proștilor și să punem botu’ la halucinațiile astea SF !!! De-aia a sărit EURO, De-aia s-au scumpit toate, De-aia ați mărit accizele și ați inventat noi taxe și sancțiuni !!! De-aia scade nivelul de trai, viermilor !!! Blestemați să fiți și să vă ardă focul, creaturi ale iadului ce sunteți !!!”

“Imi explicati si mie cum vine aceasta crestere a PIB-ului de 25% in doi ani?
In 2017 cresterea economiei a fost de 7%.
Pentru 2018 nu avem inca cifrele dar hai sa luam valoarea estimata la jumatatea anului de 5%.

1 * 1.07 * 1.05 = 1. 1235

Adica cresterea economiei in lei a fost in acesti doi ani de 12.35% cel mult.

Asta in lei pur nominal, ca daca scadem inflatia (7.75%) o sa ajungem sub 5%, de vreo cinci ori mai putin decat clamati in infografic.

Pont: ca sa va iasa cifra aia de 25%. puteti sa anuntati o crestere de 17% pe anul trecut si gata, s-a rezolvat problema. V-ati inchis, cum se zice”

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version