Soarta lui Tudorel Toader la șefia Ministerului Justiției va fi „lămurită săptămâna viitoare într-un fel sau altul”, după o discuție “foarte sănătoasă” cu premierul Viorica Dăncilă și cupartenerul de guvernare Călin Popescu Tăriceanu, a anunțat miercuri Liviu Dragnea, după ce deputații PSD au părăsit sala de vot la moțiunea simplă depusă de USR și PNL împotriva ministrului.

„Există o stare de nemulțumire pe care nu avem de gând să o ascundem în rândul parlamentarilor, și nu numai, care trebuie lămurită săptămâna viitoare într-un fel sau altul”, a spus Dragnea, la Palatul Parlamentului.

Întrebat care sunt nemulţumirile cu privire la Toader, liderul PSD a răspuns: “Aţi văzut în spaţiul public, aţi văzut colegi la televiziuni, cum ar fi Florin Iordache. Aşa am convenit cu domnul Călin Popescu Tăriceanu să discutăm şi cu doamna Dăncilă ori vineri, ori luni, şi cu dl Toader. După care o să vem noi o discuţie în PSD. Au fost lucruri contradictorii, sunt nişte decizii luate în CEx care trebuie limpezite”.

„Vreau să am o discuție foarte sănătoasă”, a mai spus el.

Referitor la ce i se reproșează lui Tudorel Toader, Liviu Dragnea a spus: „Declarații contradictorii sau neclare și din partea lui și din partea unor colegi”.

PSD a părăsit sala de vot la moțiunea împotriva lui Toader. Îl șantajează pentru noi OUG

Precizăm că un vot majoritar pe moțiunea simplă nu poate duce la demiterea unui ministru. Prim-ministrul este cel care decide remanierea. Iar Viorica Dăncilă se află la Bruxelles, pentru două zile, după ce a adoptat marți, în ciuda avizului negativ dat în unanimitate de CSM, Ordonanța de urgență care modifică OUG 7/2019.

Tudorel Toader a fost numit ministru de ALDE, deși portofoliul Justiției aparține PSD. Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, l-a mai salvat în trecut pe Toader de remaniere. 

Acum, Tăriceanu se află la mâna PSD, deoarece are nevoie de votul senatorilor din coaliție pentru a respinge solicitarea DNA de încuviințare a începerii urmăririi penale în dosarul “Microsoft”, în care ar fi luat mită.

Votul final asupra moţiunii simple, intitulată „Tudorel Toader şi PSD – ALDE, luaţi mâinile murdare de pe Justiţie” şi iniţiată de 91 de deputaţi de la PNL şi USR, se va da săptămâna viitoare, cel mai probabil tot miercuri.

La dezbaterile din plenul Camerei Deputaţilor de marţi asupra moţiunii, ministrul Tudorel Toader a fost criticat de deputatul PSD Florin Iordache, care i-a cerut să spună când va da ordonanţa privind punerea în aplicare a articolelor declarate constituţionale din Codul penal şi Codul de procedură penală.

author avatar
Magda Severin Jurnalist
Magda Severin este jurnalistă cu experiență de peste 30 de ani, in prezent, redactor-șef Online la ZIUA CARGO și redactor la revista lunară ZIUA CARGO (print); 2015 - prezent, redactor colaborator la ziarul online SECUNDA.
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version