Coaliţia care asigură puterea în Parlament este în pragul colapsului din cauza disputelor dintre copreşedinţii ALDE.

Dezamăgit de faptul că fostul premier Călin Popescu Tăriceanu a solicitat ca ALDE să aibă un singur şef, Daniel Constantin, celălalt copreşedinte al Alianţei, l-a atacat în termeni duri, mai ales că se spune despre fostul lider al Partidului Conservator că şi-ar pregăti ieşirea din partid pentru a se alătura unui proiect iniţiat de Victor Ponta.

La 24 de ore după mesajele tăioase pe care şi le-au aruncat Tăriceanu şi Constantin, Liviu Dragnea, preşedintele Partidului Social Democrat, a vorbit şi el despre situaţia din ALDE.

“Am exprimat speranţa că se vor înţelege. Nu îmi permit eu să le spun unuia sau altuia ce să facă, dar i-am rugat ca până la sfârşitul săptămânii să încerce să găsească o soluţie sau o propunere într-un for statutar al partidului, de care să aflăm şi noi, pentru ca să înţelegem cam care este calea de urmat în ALDE sau ce se intenţionează. Sper că există o cale de împacare între cei doi pentru că interesul este mult mai mare. Nu m-am simţit foarte confortabil să discutăm separat, dar nu sunt consilier matrimoniale. Aştept decizii clare ale partidului în această situaţie. Am spus că mi se pare firesc şi cinstit ca noi să solicităm o hotărâre a unui for statutar al partidului, ca să ştim cu cine vorbim. Şi nouă ne e greu să lucrăm aşa şi nici nu ne permite să spunem că îl credem pe Tăriceanu sau pe Daniel Constantin. Noi vrem să credem partidul”, a fost mesajul transmis de Liviu Dragnea.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version