Liderul PSD Liviu Dragnea a declarat luni, întrebat de ce inflația a ajuns la 5,2%, că președintele Klaus Iohannis sabotează Guvernul și amenință “într-un stil mafiot”.

“Cifrele economice arată în continuare bine. Este o acțiune de sabotaj și de subminare a Guvernului din partea președintelui. Iar amenințarea explicită e făcută într-un stil mafiot: ar face bine să facă ce i se spune. Astfel de expresii și amenințări le-am văzut în filme”, a spus Dragnea, asaltat de jurnaliști după ședința BPN a PSD.

Întrebat dacă îl suspendă pe Iohannis, el a declarat: “Nu luăm în calcul suspendarea președintelui”.

Cu toate acestea, ministrul justiției, Todorel Toader, a fost chemat luni la ordin de cel care l-a propus în funcție – Călin Popescu Tăriceanu. este posibil să-i dea temă să caute motive pentru suspendarea șefului statului, așa cum i-a găsit procurorului-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi.

Îi cam încurcă totuși Legea referendumului, care a fost retrimisă la CCR de Iohannis.

Dragnea a precizat că le-a cerut „colegilor” din partid să „finalizeze un inventar”, în condițiile în care „avem cel puțin 18 proiecte de legi care au fost blocate de Klaus Iohannis și ai lui”.

“Scopul acestor atacuri repetate la Curtea Constituțională, atât din partea președintelui, cât și a opoziției, este întârzierea intrării în vigoare unor „legi importante (…) doar doar la un moment dat cifrele economice nu o sa fie bune”, a precizat el.

author avatar
Magda Severin Jurnalist
Magda Severin este jurnalistă cu experiență de peste 30 de ani, in prezent, redactor-șef Online la ZIUA CARGO și redactor la revista lunară ZIUA CARGO (print); 2015 - prezent, redactor colaborator la ziarul online SECUNDA.
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version