Adevăratul motiv al supărării lui Gabriel Oprea şi refuzul de a mai semna protocolul dintre UNPR şi PSD este că în document nu este prevăzut un număr de locuri eligibile pentru cei din partidul său pe listele comune de la alegerile parlamentare, el dorind un minimum de 30 de locuri.

dragnea-oprea

Oprea a refuzat să le dea jurnaliştilor o explicaţie pentru răzgândire, adresându-le doar “Ştiţi care e problema? Astăzi e o zi specială pentru mine şi n-aş vrea să discut politică”, referindu-se la votul din Senat pentru ridicarea imunităţii sale.

Cei din PSD spun că sunt păţiţi la alegerile trecute (în alianţa cu PC, UNPR şi PNL – vestitul USL) şi că aşteaptă rezultatele de la alegerile locale şi abia apoi vor discuta despre alianţe la nivel naţional pentru parlamentare.

De altfel, Dragnea le-a transmis încă de săptămâna trecută un mesaj clar celor din UNPR şi ALDE că PSD nu va încheia alianţe la nivel central cu niciun partid pentru alegerile locale, însă la nivel local şi judeţean cei din PSD au mână liberă să o facă.

Cert este că cei din PSD au aflat printr-un SMS transmis de Dragnea cu 10 minute înainte de întâlnire nu se mai prezinte la semnarea protocolului.

Oprea s-a răzgândit subit

“Textul protocolului a fost discutat aseară, l-am finalizat, e numai problema cu timingul. Am vorbit cu dl Oprea astăzi în jurul orei 8.45 – 9.00 şi nu era nimic schimbat”, a declarat Dragnea cu câteva minute înainte de ora 10.00, când  în sala de plen pentru a vota ridicarea imunităţii lui Oprea.

Întrebat dacă este supărat pentru răzgândirea intempestivă a lui Oprea, Dragnea a răspuns: “Nu sunt supărat, înţeleg că e o zi complicată pentru dânsul astăzi, am amânat tocmai pentru a nu fi nicio legătură cu votul din Senat, duscutăm după-amiază”, a adăugat el.

Dacă senatorii PSD vor vota pentru ridicarea imunităţii lui Oprea, Dragnea a spus fără echivoc: “Da, decizia nu se schimbă”.

Întrebat dacă cei din UNPR cer un anumit număr de locuri eligibile pentru parlamentari, Dragnea a spus: “Referitor la numărul de parlamentari, este vorba despre alegerile locale: în funcţie de rezultate, vom decide pentru parlamentare. PSD nu este un partid şantajabil”.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version