Condamnatul penal Liviu dragnea a găsit o scuză ieftină pentru faptul că a lipsit miercuri din plenul Camerei Deputaților, unde Opoziția a votat revocarea lui de la președinția acestui for și pe a lui Florin Iordache, din cea de vicepreședinte.

“N-am fost în sală pentru a-i lăsa să se desfășoare”, le-a spus Dragnea jurnaliștilor, după ce a  apărut în Parlament la câteva ore de la încheierea ședinței de plen – și a scandalului.

La fel ca Olguța Vasilescu, el a acuzat existența unui plan pus la punct de președintele Klaus Iohannis împreună cu DNA, Marian Neacșu și Raluca Turcan, pentru eliminarea sa de la șefia Camerei.

 ”Nu se întâmplă nimic fără Klaus Iohannis”, a încercat Dragnea să convingă jurnaliștii.
 
“Așa au vrut să ia cu japca și Guvernul, acum vor să ia cu japca și Parlamentul României, forțând legea. Și vor să ia cu japca și România. Este stilul lui Iohannis. Așa cum a luat cu japca și casele din Sibiu, așa vrea să ia cu japca și România. Ăsta e președintele nostru – Iohannis zapciul”, a continuat Dragnea atacul la adresa președintelui.

Întrebat de unde are informații despre implicarea șefului statului, el a susținut că știe mai mulți liberali și foști PSD-iști, care ”de câteva săptămâni bune se tot lăudau că îl au în spate pe Iohannis, care împinge lucrurile și că îi protejează pe toți” 

”Chiar azi-dimineață, din plenul Camerei Deputaților, doamna Carmen Mihălcescu a fost chemată urgent la DNA, pentru că era unul dintre vicepreședinții PSD ai Camerei. La doi le făcuseră cereri de revocare ca să rămână doar domnul Pirtea care să conducă ședința. Au extras-o pe Carmen ca să conducă el (Pirtea, vicepreședintele PNL al Camerei Deputaților – n. red.) ședința (…) E un plan făcut de Marian Neacșu cu Raluca Turcan, se lăudau de câteva zile amândoi, spuneau că este un plan de oscar”, a mai susținut Dragnea.

Întrebat de ce a fost chemată Carmen Mihălcescu la dNA, Dragnea a spus: “În calitate de martor. Cred”.

Despre deputații PSD migrați la partidul lui Ponta, Dragnea a spus: ”E bine să i se alăture lui Ponta, e un mare bărbat politic, stă după fustele Ralucăi Turcan”.

În ceea ce privește proiectul UDMR privind autonomia, Dragnea a spus: ”Nu îl susțin, în primul rând e neconstituțional. UDMR nu condiționează susținerea de acest proiect. Da, contăm pe susținerea UDMR în Parlament”.

Întrebat despre ordonanța de urgență privind amnistia și grațierea, Dragnea a imitat-o Pe Viorica Dăncilă: ”Nici eu nu am pe masă nici o OUG de amnistie și grațiere”.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version