Deputații PNL au boicotat astăzi, spre marea disperare a lui Liviu Dragnea, ședința de plen în care urma să se discute moțiunea simplă depusă ieri de PSD împotriva ministrului Justiției, Raluca Prună.

liviu_dragnea60124100

“În sală sunt prezenți 141 de deputați, deci nu suntem în cvorum. În acest caz, ședința de vot final nu poate avea loc”, a declarat președintele de ședință, Gabriel Vlase.

Liderul deputaţilor PNL, Eugen Nicolăescu, a anunțat încă de dimineață că PNL nu va participa la votul şi dezbaterea moţiunii simple îndreptate împotriva ministrului Justiţiei, Raluca Prună, afirmând că demersul PSD este unul electoral şi moţiunea a fost programată abuziv.

“După opinia noastră prin abuzarea procedurilor parlamentare a fost programată dezbaterea moţiunii simple pe justiţie. Grupul nostru parlamentar consideră că nu poate participa la o asemenea dezbatere strict electorală care nu are nici un fel de legătură cu justiţia. PSD – ALDE doreşte prin această dezbatere să aibă discursuri populiste de campanie”, a declarat Nicolăescu.

Ieri, senatorii PNL au votat cot la cot cu cei ai PSD eliminarea CNATDCU de la decizia privind plagiatele. De frică să nu se repete povestea, conducerea PNL a decis să-și retragăastăzi toți deputații de la vot.

Liviu Dragnea le-a declarat, furios, jurnaliștilor: “PNL a boicotat ședința de plen, să vină să voteze!”.

Întrebat de ce atâta grabă cu votul (24 de ore de la depunerea moțiunii), el s-a rățoit la jurnaliști: “Da’ de câte zile avea nevoie doamna ministrul Prună? De câteva luni, să mai tragă niște minciuni?”.

În plen urma să fie supus votului și proiectul de lege privind conversia creditelor în franci elvețieni, numai că acesta va rămâne în stand-by cel puțin o săptămână.

Dacă PNL va refuza să voteze moțiunea, va trebui să nu participe nici la viitoarele ședințe ale Camerei, timp de câteva săptămâni, până va începe campnaia electorală. Din acel moment, toți parlamentarii își vor lua vacanță.

author avatar
Magda Severin Jurnalist
Magda Severin este jurnalistă cu experiență de peste 30 de ani, in prezent, redactor-șef Online la ZIUA CARGO și redactor la revista lunară ZIUA CARGO (print); 2015 - prezent, redactor colaborator la ziarul online SECUNDA.
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version