Liderul Dragnea vrea să pareze cu mult anunțatul miting de un milion de oameni lovitura primită de la fostul lider al PSD Victor Ponta, care i-a furat dintr-un foc 11 parlamentari.
 
 
Mitingul PSD de susținere a premierului Viorica Dăncilă va avea loc în data de 9 iunie, dar abia marți vom afla detalii privind numărul participanților.
 

Inițial, Dragnea vorbea despre un milion de susținători, dar cel mai probabil că aceștia vot fi răspândiți prin țară în minimitinguri, la București fiind cel mai mare, cu câțiva zeci de mii de oameni. 

Luni, Liviu Dragnea a amenințat că dacă guvernarea va fi preluată în mod nelegitim, PSD va utiliza “toate mijloacele legale, constituţionale, publice, sociale pentru ca votul cetăţenilor din decembrie 2016 să fie respectat”, inclusiv un miting de susţinere a premierului.  

El “uită” că PSD a preluat guvernarea în luna mai 2012 printr-o moțiune de cenzură, cu ajutorul voturilor PDL, astfel că Guvernul Uncureanu a căzut cât se poate de legitim. Însă Ponta nu vrea să se alieze cu Opoziția pentru a da jos Guvernul Dăncilă, ci doar să ne livreze un alt tip de circ: PSD contra PSD.
 
Preşedintele Klaus Iohannis a cerut în această lună de mai multe ori demisia premierului Viorica Dăncilă, după ce aceasta a plecat în Israel cu Dragnea să discute cu premierul Netanyahu o chestiune aflată în atribuțiile șefului statului: despre mutarea Ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim.
 
Dragnea a minimalizat gravitatea faptei, declarând de fiecare dată, la unison cu Dăncilă, cănu va onora cererea deoarece majoritatea parlamentară PSD-ALDE îi acordă susținere șefei Guvernului.
 
Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a declarat luni seară că la mitingul din 9 iunie “PSD vrea să se manifeste liber, democratic, pentru a arăta că premierul Viorica Dăncilă are susţinere socială”.
 
author avatar
Magda Severin Jurnalist
Magda Severin este jurnalistă cu experiență de peste 30 de ani, in prezent, redactor-șef Online la ZIUA CARGO și redactor la revista lunară ZIUA CARGO (print); 2015 - prezent, redactor colaborator la ziarul online SECUNDA.
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version