Imediat după declarația președintelui Klaus Iohannis privind rezultatele nesatisfăcătoare ale execuției bugetare din primul trimestru, nu a ieșit “rapid” cu o replică premierul Viorica Dăncilă, așa cum anunțase Liviu Dragnea, ci chiar el, dar nu la Parlament sau la sediul PSD, ci la… Antena 3.
 
 
”Ceea ce face președintele de o perioada de timp, si anume sa arunce informații neadevarate care se refera la rezultate proaste poate reprezenta un atac la siguranța natională pentru că poate produce neîncredere în mediul investițional românesc și străin”, a acuzat Dragnea. 

”Premierul României nu are de ce își dea demisia, atâta timp cât programul generază creștere economică, pentru că îl deranjează pe președintele Iohannis”, a  adăugat el.

Klaus Iohannis a criticat PSD ironizându-l și pe partenerul de guvernare al lui Dragnea, călin Popescu tăriceanu:

“De la momentrul crizei economice din ultimii 9 ani, veniturile fiscale au scăzut față de anul anterior. Economia statului duduie numai la cheltuieli. La venituri – pauză!”.

Iohannis a enumerat o serie de nerealizări în execuția bugetară față de estimările bugetare, citând exemplul veniturilor din accize, care „reflectă cel mai fidel degringolada din finanțele publice”. 

“Este imperioasă demisia doamnei Dăncilă, pentru a face loc unor oameni responsabili și competenți. Și este din ce în ce mai vizibil că Dragnea și ai lui nu au nicio soluție pentru o guvernare bună și eficientă”, a conchis Iohannis.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version