Liderul PSD așteaptă motivarea CCR, pentru a decide dacă cere revizuirea sentinței.

Dublul condamnat Liviu Dragnea a adeclara joi, la Parlament, că așteaptă motivarea CCR pentru a decide dacă va cere revizuirea sentinței definitive la 2 ani de închisoare cu suspendare, primită în dosarul fraudării referendumului din 2012.

sursă foto B1tv

„Eu, spre deosebire de dumneavoastră, nu am surse foarte bune. Eu până la ora asta nu am văzut, nu am citit motivarea deciziei CCR de ieri. Am auzit tot felul de comentarii de la oamnei foarte bine pregătiţi, începând cu Alina Gorghiu şi terminând cu altă personalitate. Deci până nu văd motivarea Curţii, eu nu pot avea niciun fel de răspuns la întrebarea dumneavoastră”, a spus Dragnea, întrebat dacă va cere revizuirea sentinței.

El a mințit – culmea, pe aceiași jurnaliști care l-au chestionat pe ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, despre discuția pe care a avut-o cu el în biroul său de la Camera Deputaților -, că întâlnirea „nu a avut nicio legătură cu decizia CCR”.

Toader a declarat, la ieșirea din biroul lui, eact contrariul, iar la remarca jurnaliștilor că pledează la CCR intereseul direct al lui Dragnea, acesta a spus: ”Eu nu m-am întâlnit cu un justițiabil, ci cu al treilea om în statul român!”.

Toader s-a dus la Dragnea înainte de a pleda la CCR pentru alt complet de judecată: ”Eu nu m-am întâlnit cu un justițiabil, ci cu al treilea om în stat!”

Este greu de crezut că Dragnea nu a văzut știrile și declarația lui Toader. Când jurnaliștii l-au atenționat asupra acestul lucru, liderul PSD a spus că nu-şi mai aduce aminte „toate cuvintele” care s-au rostit la acea întâlnire:

 „Da, mă rog, este o a doua ciudăţenie în materie. Ce să discut eu cu cineva despre o decizie care urmează să se ia? Nu ştiu ce a spus. Dacă cumva a spus că am discutat, printre altele, şi de demersul făcut de dumnealui şi anume sesizarea de constatare a unui conflict, poate am discutat şi asta”.

„Nu îmi puteţi cere să spun toate cuvintele, pentru ca nu îmi aduc aminte”, a adăugat el.

 Curtea Constituţională a României a decis miercuri că Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie trebuie să schimbe imediat, prin tragere la sorţi, toţi membrii completurilor de 5 judecători, ca urmare a constatării existenţei unui conflict juridic de natură constituţională între Parlament şi ÎCCJ.
author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version