Se repetă istoria cu Băsescu: PSD va face referendum pentru demiterea șefului statului, în timp de Parlamentul și Guvernul, care conduc de fapt țara, nu au nicio vină în opinia contestatarilor!

La doar câteva zile după ce l-a acuzat pe președintele Klaus Iohannis că desfășoară “un atac la siguranţa naţională”, repetând acest lucru duminică la România TV, adăugând că incită populaţia României la violenţă şi că vrea să transmită “un sentiment de nesiguranţă”, Liviu Dragnea a declarat luni că șeful statului “subminează România”.

UPDATE: Asaltat de jurnaliști cu întrebarea de ce a ajuns inflația la 5,2%, Dragnea a declarat, după ședința BPN a PSD:

“Cifrele economice arată în continuare bine. Este o acțiune de sabotaj și de subminare a Guvernului din partea președintelui. Iar amenințarea explicită e făcută într-un stil mafiot: ar face bine să facă ce i se spune. Astfel de expresii și amenințări le-am văzut în filme”.

Întrebat dacă îl suspendă pe Iohannis, el a declarat: “Nu luăm în calcul suspendarea președintelui”.

Cu toate acestea, ministrul justiției, Todorel Toader, a fost chemat luni la ordin de cel care l-a propus în funcție – Călin Popescu Tăriceanu. este posibil să-i dea temă să caute motive pentru suspendarea șefului statului, așa cum i-a găsit procurorului-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi.

Îi cam încurcă totuși Legea referendumului, care a fost retrimisă la CCR de Iohannis.

Dragnea a precizat că le-a cerut „colegilor” din partid să „finalizeze un inventar”, în condițiile în care „avem cel puțin 18 proiecte de legi care au fost blocate de Klaus Iohannis și ai lui”.

“Scopul acestor atacuri repetate la Curtea Constituțională, atât din partea președintelui, cât și a opoziției, este întârzierea intrării în vigoare unor „legi importante (…) doar doar la un moment dat cifrele economice nu o sa fie bune”, a precizat el.

Acuzații repetate

Aceste acuzații repetate ale liderului PSD nu fac decât să-i pregătească pe români pentru o nouă suspendare a președintelui României, după cele două acte de acest fel operate de PSD în 2007 și de USL (PSD+PC+PNL) în 2012.

Iată ce a declarat Dragnea luni, înaintea ședinței BPN a PSD:

“În legătură cu ultima amenințare a președintelui Iohannis la adresa premierului Dăncilă este continuarea unui plan, unui set de acțiuni îndreptate împotriva Guvernului. Orice acțiune internă, externă, pe care o face Guvernul și care nu-i place președintelui este atacată, subminată, chiar sabotată. Şi în cazul Israelului, şi în cazul vizitei de la Vatican, şi în cazul minciunilor spuse despre rezultatele economice, preşedintele subminează România”.

Liderul PSD a aminti de demisia fostului premier PSD Victor Ponta – care a acuzat zilele trecută faptul că “ai mei”, adică cei din PSD, nu au declarat nimic în sprijinul său după ce judecătorii ÎCCJ l-au achitat în primă instanță în dosarul de corupție.
 
”Ne aducem aminte că în 2015 preşedintele României a insistat şi a făcut presiuni ca premierul Victor Ponta să-şi dea demisia. A ieşit şi a spus că a fost nevoie să moară oameni ca să apară aceasta demisie. Acea demisie a fost rezultatul unui dosar politic, unui fals judiciar, care s-a dovedit zilele trecute şi ne punem întrebarea legitimă – cu această nouă campanie insistenţă a demisiei premierului Dăncilă – ce ne mai pregăteşte Iohannis şi ai lui pentru a se întâmpla această demisie?”, a spus Dragnea.

“Continuăm (declarațiile) după BPN și vă rog să nu plecați”, le-a spus el jurnaliștilor care l-au asaltat cu întrebări.

Amintim că președintele Klaus Iohannis i-a cerut de două ori public demisia premierului Viorica Dăncilă: prima dată după vizita acesteia în Israel și a doua oară, după publicarea rezultatelor economice în primul trimestru al acestui an.

author avatar
Magda Severin Jurnalist
Magda Severin este jurnalistă cu experiență de peste 30 de ani, in prezent, redactor-șef Online la ZIUA CARGO și redactor la revista lunară ZIUA CARGO (print); 2015 - prezent, redactor colaborator la ziarul online SECUNDA.
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version