UPDATE 27 februarie: Majoritatea parlamentară PSD-ALDE l-a votat pe Constantin Mitulețu Buică, proipus de Liviu dragnea, în funcția de șef al AEP.
 
Liderul PSD, Liviu Dragnea, a anunțat luni că social democrații nu îl mai susțin pe Mircea Drăghici pentru funcția de președinte al Autorității electorale Permanente (AEP).
 
 
Dragnea a precizat că PSD îl a susține pentru această funcție pe actualul secretar general al AEP, Constantin Mitulețu Buică. Acesta a mai fost șef al AEP, fiind numit în această funcție de către fostul lider PSD și premier, Victor Ponta.
 
Votul va fi dat miercuri, în plenul Parlamentului.
 
Drăghici va fi numit șeful campaniei electorale la europarlamentare. 

Renunțarea la Drăghici survine după ce DNA a început, pe 8 februarie, urmărirea penală în cazul utilizării subvențiilor primite de PSD în alte scopuri decât au fost declarate.

Partidele penale PSD + ALDE au primit 22,75 milioane de euro din BANII PUBLICI în 2018! Anul acesta, PSD a majorat la 54 milioane euro subvențiile partidelor, din care și-a tras partea leului: 27 de milioane de euro!
DNA anchetează cheltuirea subvențiilor de către PSD. Drăghici vrea subit să fie șef la AEP

Mai precis, Drăghici ar fi folosit bani din subvenția partidului pentru achiziționarea unor mașini pe care le folosesc el și soția sa. 

Însă Drăghici este trezorierul PSD, precum și inițiatorul modificării legii finanțării partidelor politice, prin care s-a majorat excesiv sumele acordate de stat formațiunilor politice.

AEP este instituția care verifică, printre altele, și modul cum sunt cheltuiți banii publici de către partide.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version