Liderul PSD, Liviu Dragnea, a amenințat-o și pe premierul Viorica Dăncilă la pachet cu ministrul Justiției,Tudorel Toader, pentru că nu au adoptat în ședința de miercuri Ordonanța de Urgență (OUG) privind modificarea Codurilor penale, deși proiectul a fost transmis deja Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

Dragnea l-a amenințat vineri, la Călărași, pe Tudorel Toader, că nu mai poate continua așa, după ce a anunțat de luni bune ordonanțe, dar fnu a făcut nimic.

“În ceea ce privește ordonanțele, eu vă spun sincer că în ziua de miercuri m-am amuzat. Vedeam un fel de teatru. Îi vedeam pe unii de la Bruxelles care țipau, amenințau și urlau ca nu cumva să dați nu știu ce ordonanță. Îi vedeam și pe ai noștri de la Guvern. Și ei țipau și strigau: cum vă permiteți să ne spuneți nouă asta. Și unii și alții știau că nu se vor da ordonanțe. Atunci, pentru ce era acest teatru? Domnul ministru Toader să înțeleagă că nu mai poate continua așa. Să înceteze cu atitudinea. Intenția era să intre în dezbatere din ianuarie și să discutăm 3 luni și a tot anunțat că va da ordonanțe. Și nu le-a dat și cred că nu are intenția să le dea. Să termine cu asta. Parlamentul începuse finalizarea după decizia CCR, a fost greșeala PSD că a crezut că vor da unii aceste coduri prin ordonanțe”, a spus liderul PSD.

“Să meargă la Bruxelles cu 7-8 articole, într-o mare umilință. În ceea ce privește codurile, Parlamentul să își urmeze cursul. Aceste legi trebuie să fe finalizate. Guvernul trebuie să se ocupe de programul de guvernare. Nu putem să lăsăm să se discute despre teme parazit luni de zile”, a adăugat el.

Liviu Dragneaa i-a transmis și un mesaj premierului Viorica Dăncilă, căria i-a cerut în particular, potrivit unor surse politice, să-l remanieze pe Toader.

Întrebat dacă vrea ca Toader să plece, Dragnea a răspuns: “Nu mă interesează (…) Nimeni nu poate să stea prizonierul acestor teme parazite (…) . Aici doamna premier trebuie să ia o decizie. Vrea să îl mențină, vrea să nu îl mențină, e apanajul ei”. 

Liderul PSD a mai spus că sunt zeci de acte normative întârzitate de ministrul Justiției.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version