Prins cu ușa în Parlament, după ce majorarea alocațiilor copiilor a fost adoptată inclusiv cu voturile PSD, Liviu Dragnea a încercat să minimalizeze victoria liberalului robert Sigartău, care a propus amendamentul și a reușit să facă ce scrie în programul de guvernare al PSD și n-a vrut Olguța Vasilescu, pe vremea când era ministru al Muncii.
 
 
“Este un amendament demagogic”, a spus Dragnea.
 
“Sumele din bugetul asigurărilor sociale de stat nu pot fi folosite în chetuieli ale bugetului de stat. Alocațiile reprezintă cheltuială de la bugetul de stat, în consecință amendamentul rămâne același (…) Sursa de finanțare o constituie majorarea deficitului bugetului de stat astfel deficitul estimat va deveni 2,76 din PIB urmând a e face corelările necesare in bugetul de stat”, a adăugat liderul PSD.
 
El a arătat că trebuie modificată Legea 61/2003, iar acest lucru îl va face Guvernul, prin ordonanță de urgență.
 
Ministerul Muncii s-a grăbit să transmită un comunicat: “Alocațiile de stat pentru copii sunt prevazăte în Legea 61/1993, cu modificările și completările ulterioare, mai exact la articolul 3. Pentru majorarea alocațiilor de stat pentru copii este necesară modificarea acestei legi. Legea Bugetului stabilește doar bugete ale instituțiilor. Suma prevăzută inițial în proiectul de buget pentru anul 2019 pentru plata alocațiilor de stat pentru copii a fost de 4,05 miliarde lei. Așadar, pentru mărirea alocațiilor de stat pentru copii este necesară, ulterior adoptării bugetului, modificarea Legii 61/1993, care va fi făcută de Guvern prin OUG.
 
Amendamentul deputatului PNL Robert Sigartău care aproape dublează alocația copiilor – de la 84 de lei la 150 de lei -, a fost adoptat cu 123 de voturi “pentru” și 119 împotrivă, 4 voturi fiind ale PSD. 
author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version