Vineri, de Sf. Ilie, se sărbătorește Ziua Aviației Române și a Forțelor Aeriene.

Pentru că nu putea face notă discordantă, Liviu Dragnea, președintele Partidului Social Democrat, a postat și el un mesaj special cu această ocazie:

‘Ocrotită de Sfântul Ilie, Ziua Aviaţiei Române şi a Forţelor Aeriene este un omagiu adus românilor care au scris cu litere mari numele ţării noastre în istoria aeronauticii, prin inventivitate şi pasiune, prin curaj, sacrificiu şi dragoste de ţară. Vă mulţumim că sunteţi pentru noi eroi, încă dinainte ca România să-şi trăiască visul de Unire. Gândurile noastre se îndreaptă către voi cu admiraţie şi recunoştinţă. Cer senin!’.

Marea problemă este că Liviu Dragnea a ilustrat mesajul cu o fotografie a unei aeronave americane F-16 care se pregătește să aterizeze în Coreea de Sud. Deci poza nu are nicio legătură cu aviația noastră sau actele de bravură ale piloților români.

Fake-ul lui Dragnea a fost descoperit de Liviu Iolu, fostul purtător de cuvânt al guvernului Cioloș, care susține că fotografia datează din 2014 și poate fi găsită foarte ușor pe Getty Images.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version