În plin scandal în interiorul PSD, condamnatul penal la 3 ani și 6 luni de închisoare Liviu Dragnea – cu zilele în libertate numărate până la sentința definitivă – încearcă să mențină pe agenda publică subiectul protocoalelor încheiate de SRI cu DNA, ÎCCJ și Parchetul General, deși a avut la dispoziție doi ani să ceară instanței să decidă dacă sunt sau nu ilegale.

Sâmbătă, în ședința CEx a PSD desfășurată la Neptun, Dragnea a anunțat că i-a cerut premierului Viorica Dăncilă adoptarea rapidă a unei ordonanțe de urgență prin care să fie anulate protocoalele SRI și efectele acestora. 

“Situaţia creată de protocoale, mai ales ultimul apărut în spaţiul public. Nu cel transmis de SRI şi Parchetul General, ci cel de care nu vor să vorbească. I s-a cerut premierului Viorica Dăncilă ordonanţă prin care să anuleze protocoalele şi efectele acestora. I-am spus că avem un proiect de lege depus de mine şi Călin Popescu Tăriceanu se pot inspira de acolo, dar e foarte multă nemulţumire generată de protocoale şi de informaţiile că două treimi dintre magistraţi să aibă dosare, ridică semne de întrebare cu privire la libertatea lor de a lua decizii”, a declarat Liviu Dragnea.

Dragnea a adăugat evaluarea procurorului general Augustin Lazăr pe tema protocoalelor cu SRI este binevenită: “O evaluare nu înseamnă că a ieşit, e posibil să iasă FB”.

“E normal să fie protocoale între PG şi SRI? Unii care au vrut să devină eroi care erau oripilaţi şi stăteau pe cel din 2016…”, a mai spus Dragnea.

“Am auzit că este protocol între DNA şi TVR1. Vorbesc serios. (…) Cineva mi-a spus ieri, dacă e aşa e un lucru grav. Şi dacă am auzit chiar aş vrea ca măcar TVR să spună, că la DNA nu are cine să vorbească. Cineva să ne spună. Informaţia este adevărată? De ce ar trebui să fie un protocol secret? De când are dreptul o instituţie judiciară să clasifice un protocol? În primul rând că de ce trebuie să îl faci?”, a încercat liderul PSD să tragă de subiectul discutat și răsdiscutat de aproape doi ani.

El a adăugat că “e grav dacă există la TVR un asemenea protocol”. “Şi dacă conducerea TVR ştie că este un asemenea protocol şi tace este foarte grav”, a avertizat  Dragnea.

Întrebat dacă directorul general al TVR, Doina Gradea, va fi chemată la comisia parlamentară pentru a da explicaţii, el a răspuns: “Am aflat ieri, Parlamentul începe luni”.

author avatar
Magda Severin Jurnalist
Magda Severin este jurnalistă cu experiență de peste 30 de ani, in prezent, redactor-șef Online la ZIUA CARGO și redactor la revista lunară ZIUA CARGO (print); 2015 - prezent, redactor colaborator la ziarul online SECUNDA.
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version