Dublul condamnat penal Liviu Dragnea a declarat pentru prima dată, joi seara, că nu exclude să candideze la alegerile prezidențiale de anul viitor.

“Pentru cele prezidențiale targetul este ca viitorul președinte să fie candidatul alianței PSD- ALDE. (…) Intenționez să ajungem într-un timp rezonabil că trebuie să fie un candidat unic. După momentul ăla vom stabili cine are cele mai mari șanse. Nu resping nici o variantă – nici cu mine, nici cu domnul Tăriceanu, dar cine vom constata că are cele mai mari șanse. Domnia lui Iohannis trebuie să înceteze”, a declarat Dragnea, la Antena 3.

“Important este să scăpăm de Iohannis, fiindcă alți cinci ani cu el ar fi un dezastru pentru România”, a insistat liderul PSD.

El a mai spus că “cei care conduc coaliția, eu și dl Tăriceanu, trebuie să fim in charge, vii și liberi”.

“Despre marile cazuri de corupție din România sunt hotărât să vorbesc în partea a doua a lunii ianuarie. Să vedem de unde a fost importată și de unde e alimentată. Care s-au acoperit, care sunt interesele tuturor. Asta la anul, nu acum”, a amenințat Dragnea.

Doamna Stanciu m-ar fi achitat dacă i-aș fi dat garanții că o propun la CCR

Despre condamnarea la 2 ani de închisoare cu suspendare pentru fraudarea Referendumului, Dragnea a spus: “Mi-a zis cineva, nu știu dacă e adevărat sau nu, că atunci când urma să se dea sentința în apel, cică doamna Stanciu m-ar fi achitat dacă i-aș fi dat garanții că o propun la Curtea Constituțională. Dar a fost sunată de la Cotroceni și i s-a promis că va fi propusă”.

“Iohannis nu mai ia alt mandat. Nu a făcut nimic. Românii nu-s proști”

Despre președintele Klaus Iohannis, Dragnea a spus că “este un instrument”. 

“Are un singur obiectiv, să mai ia un mandat. Eu cred că nu ma ia, nu a făcut nimic. Românii nu-s proști. N-a reușit să păcălească foarte, foarte mulți. Cred că Iohannis nu are capacitatea să-i păcălească. Este și rolul nostru foarte important. Maior este parte din acest angrenaj. S-a predat, s-a predat domnul Hellvig. Coldea la fel. Coldea are contacte cu judecători de la Înalta Curte în continuare”, a adăugat liderul PSD.

Kovesi, eternul inamic

Despre fostul procuror-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, el are aceeași părere, că se află la butoanele “statului paralel”.

“Noi suntem DNA nu era doar o lozincă. Era conceptul lor, noi suntem deasupra legii. Unde-i Kovesi? La parchetul general, de acolo conduce DNA. Are întâlniri săptămânale cu oameni din DNA și stabilesc lucruri. Este un proces care a ajuns la apogeu. Acum la DNA sunt abuzuri mai mari decât înainte. Acum, cu avocații de față, urlă, iau de piept suspecții. Poate scăpăm, poate blocăm finalizarea acestui proces”.

“Sunt mii, sute de oameni condamnați nelegal”

Dragnea a adăugat: “Sperăm ca în anul 2019 să fie anul adevărului. Așa mi-am pus eu în obiectiv. Sunt mii, sute de oameni condamnați nelegal. Și cu toate astea, presa cu epoleți sau haștagiștii de pe site-uri țipă. Ne înjură, cum să punem noi sub semnul întrebării așa ceva? Cea mai mare parte nu înțeleg iar acea mică parte care înțelege e mai înfiorătoare. Nu mă interesează decât să rămânem vii, liberi, să păstrăm coaliția și să ducem acest proces până la capăt”.

“E o grupare din Servicii, ANAF și toate ministerele”

În opinia liderului PSD, “Iohannis este o păpușă” în mâna unei “grupări”. 

“El este un beneficiar, mai dă și ordine. Este această grupare de oameni. Cel mai influent în această grupare este Pahonțu (șeful SPP). Nici nu este eminență cenușie. Mult timp am făcut greșeala să zic aici e vorba de inteligență malefică superioară. Nici vorbă, e o grupare de oameni din instituții, din SPP, din SRI, din SIE, din direcția de informații a armatei, din ANAF, din vămi, din toate ministerele. Au două obiective: să facă bani nelegal și să păstreze controlul. Sigur, stau în genunchi, fac sluj. Pahonțu nu este cel care le gândește, sunt câțiva lideri politici care trebuie condamnați, exterminați. Oameni din presă care pot influența, care pot arăta adevărul. Și să susțină divizia de presă care să arunce mereu cu fumigene și să facă scandal, ca lumea să nu mai înțeleagă nimic. Până la sfârșitul sesiunii de vară lucrurile astea să fie finalizate și să începem să vedem adevărul”, a spus Dragnea.

“Și acum sunt judecători cărora le e frică de SRI, de DNA”

În ciuda faptului că a reușit să al elimine pe Coldea din SRI și pe Laura Codruța Kovesi de la șefia DNA, Dragnea susține că “și acum sunt judecători cărora le e frică de SRI, de DNA – cu toate că nu mai sunt achetați de SRI, ci de secția aia specială”.

“Am vorbit cu mai mulți colegi, oameni, care spun “domne, nu credeam că ajungeți până aici”. La astea se adaugă și faptul că după doi ani de zile în care am încercat orice variantă de discuție, să rugăm companiile să plătească taxele aici, tema  nu e nouă, nu e nouă nici în UE. Comisia a și constatat că multinaționalele că folosesc orice mijloc pentru a-și scoate profitul…

OUG privind Codurile penale trebuie adoptată “într-o perioadă rezonabilă”

După ce și-a văzut Legile Justiției promulgate de președintele Klaus Iohannis și intrate din vigoare din septembrie, Dragnea vrea acum pusă în aplicare și modificarea Codurilor penale.

“Cât mai repede trebuie să intre în vigoare codurile penale”, a spus el, adăugând: “Eu cred că domnul ministru Tudorel Toader, într-o perioadă rezonabilă, trebuie să le prezinte premierului să fie adoptate prin ordonanță. Bâlciul ăsta nu poate continua la nesfârșit”.

Și eu am suficientă simpatie pentru Tudorel”

Și eu am suficientă simpatie pentru ministrul justiției, pentru Tudorel, dar intervine un moment când nu mai poate compensa lipsa de decizie. Orice se vrea ca să se îndrepte de fapt îi profită lui Dragnea și ăștia mai fac un dosar și cu aia și cu aia încât totul e pentru el. Dar nu putem bloca reformarea sistemului. Eu sper să înțeleagă”, i-a transmis Dragnea ministrului Justiției.

Dragnea a fost condamnat în al doilea dosar – dosarul “Bombonica” – la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare, în primă instanță. Iar la apel a reușit să schimbe, în nici trei luni, două completuri de judecată la ÎCCJ. cu ajutorul curții constituționale, care a decis că formarea completurilor de 5 judecători a fost nelegală.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version