Liviu Dragnea îl acuză pe ministrul Justiției, Tudorel Toader, numit în funcție la propunerea ALDE, că a păcălit tot PSD-ul, după ce “a ieșit în ianuarie că dă OUG, a ridicat scandalul până la cer și acum spune că nu se justifică urgența”.

“În partid s-a luat o decizie – sigur, pentru unii, facultativă: articolele din Codurile penale care au fost declarate constituţionale să fie adoptate prin OUG? Ca să nu se mai piardă timp. (…) Ne-am lăsat păcăliți toți din partid de domnul Toader”, a spus Dragnea luni seara, la România TV.

El nu a explicat – dar nici nu a fost întrebat – de ce nu s-a dat ordonanța de urgență în termenul de 45 de zile prevăzut de lege după deciziile CCR, și nici de ce acum, după 2 ani de la preluarea puterii de către PSD-ALDE, aceste modificări nu se legiferează în Parlament.  

În schimb, Dragnea a povestit cum au încercat să-i păcălească ei pe oficialii europeni:

“S-a mers la Bruxelles am înțeles cu niște articole. Am înțeles că s-a dorit lucrul ăsta ca să se arate deschidere. Eu nu am fost, nici dna Dăncilă. A fost dl Toader cu o echipă. Am auzit tot felul de variante, dar nefiind acolo nu vreau să discut. Eu am zis că nu mai vreau să discut despre asta. Ne-am lăsat păcăliți tot partidul. Cred că dl Toader ne-a păcălit. A făcut-o intenționat, neintenționat… Ieși în ianuarie că adopți OUG, ridici scandalul până la cer, stăm în bătaia gloanțelor și din țară, și din străinătate, după care spui că nu se justifică urgența. Nu cred că se adoptă, s-a spus explicit că nu se adoptă”.

Liderul PSD susține că modificarea Codurilor penale se va face, până la urmă, în Parlament: “Astea sunt legi care trebuie adoptate, săptămâna viitoare trebuie să se reia procedura în Parlament. Că se finalizează în această sesiune, la toamnă, la anul, pentru că au trecut de controlul CCR. Până la urmă ce facem? 90 și ceva la sută din amendamente sunt venite de la magistrați. Orice virgulă care îi deranjează pe ei, care ar putea crea posibilitatea să scoată la iveală alte abuzuri, alte ilegalități, spun: e făcută pentru ăla”.

Despre remanierea lui Toader, Dragnea a spus: “CEx ori dna prim-ministru sau ne anunță că vrea să-l remanieze, ori colegi din CEx pot spune că vor să fie remaniat. Eu nu o să propun să fie remaniat Tudorel Toader. Nu pot să mă opun. Când o să ajungem acolo, dacă o să ajungem acolo, discutăm acolo”.

Întrebat al cui e dl Toader, Dragnea a răspuns: “Cred că e al poporului român”.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat luni că va lua o decizie cu privire la ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, în cadrul Comitetului Executiv Naţional (CExN) al PSD, după ce o să asculte şi opinia colegilor săi de partid.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version