După ce a mărit salariile bugetarilor și a văzut că scumpirile le-au anulat, liderul PSD Liviu Dragnea susține nici mai mult, nici mai puțin, că BNR ar trebui să înceteze cu avertismentele și “să lucreze cu Guvernul pentru diminuarea inflaţiei”.

„Nu să ascultăm mereu cum oameni care lucrează la Banca Naţională fac tot felul de previziuni publice şi care produc deservicii României, oameni cu funcţii importante din Banca Naţională care şi spun că, cu toate că Comisia Europeană a spus că deficitul comercial, deficitul de cont curent al României nu generează probleme – pentru că e sub 4%, aşa cum s-a stabilit -, cu toate astea ştie că se vor produce necazuri în România”, a declarat Dragnea joi seară, la Antena 3.

“Păi cum poţi să vii să spui aşa ceva? L-a pus dl Isărescu, a spus-o de capul lui? Este vorba de un mesaj din partea BNR şi asta poate să producă deservicii serioase României. Nu ia nicio măsură BNR, conducerea BNR? Înseamnă că îşi asumă aceste declaraţii”, a continuat el.

Economistul-şef al Băncii Naţionale a României (BNR), Valentin Lazea, a afirmat în urmă cu o săptămână că România are al doilea cel mai mare deficit de cont curent din UE, după Marea Britanie, iar, după ieşirea acesteia din UE, va fi cel mai expus stat european în cazul declanşării unei crize internaţionale.

Amintim că INS a anunțat că inflația a urcat la 5% în primul trimestru din acest an.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version