Urmărit penal în al treilea dosar instrumentat de procurorii DNA, președintele PSD, Liviu Dragnea, nu își revine din șoc, mai ales că în cel mai recent este acuzat, printre altele, de fraudarea a 21 milioane de euro din fonduri europene, sesizarea procurorilor anticorupție fiind făcută de OLAF.  

sursa foto ziarecom

Ca de obicei, penalii se dau victime politice, iar Dragnea a avut grijă să se înconjoare în fruntea PSD numai de persoane cu dosare la DNA.

“Eu nu cred că există vreun membru din conducerea PSD-ului care să nu aibă un dosar făcut. Nu mai cred asta. Nu cred că există. Este îngrozitor, nu, e năucitor. De asemenea, cred că și nu vreau să sper să nu fie așa, lideri locali… Ați văzut cazul Maricel Popa (n.r. – președintele CJ Iași)? Eu așa ceva…, iertați-mă, la mine am înțeles, trebuie să fiu executat, să se înmoaie partidul și să fiu acolo pus în colț”, a afirmat Dragnea luni seară la Romania TV.

El crede că vizați sunt și miniștrii PSD: “Nu sunt membri PSD? E obligatoriu! (n.r. – să aibă dosar). Eu nu cred că e vreun ministru care să n-aibă undeva ceva care să poată fi transformat în dosar imediat. Nu există așa ceva!”.

“Am preferat să devin un paratrăsnet”

Despre poziția lui Mihai Tudose în momentul punerii sub acuzare a foștilor miniștri Sevil Shhaideh și Rovana Plumb, cărora le-a cerut demisia, Dragnea a spus: “Noi am lămurit lucrurile astea atunci și, totuși, sunt presiuni mari pe Guvern și până la urmă Guvernul este un Executiv susținut de noi, care trebuie să urmărească să se îndeplinească ceea ce ne-au aprobat oamenii prin vot și e bine să fie cât mai mult securizat”.

“Eu am mai spus-o și o mai spun încă o dată: am preferat să devin un paratrăsnet, să mă demonizeze pe mine”, a declarat Dragnea.

“Sunt presiuni mari pe Guvern”

Întrebat dacă premierul și membrii Guvernului sunt oameni care rezistă presiunilor de care el a făcut referire, președintele PSD a afirmat: “Guvernul trebuie să meargă alături de programul de guvernare”.

“Pe mine și pe noi, ca partid, ne-a interesat ca acele măsuri să fie aplicate și sunt aplicate, încep să producă efecte, încep să-și înghită limba mulți din cei care mințeau și mint în continuare și o să facă lucrul ăsta până la sfârșitul anului și anul viitor. Asta trebuie să facă Guvernul. (…) În ceea ce privește partidul, eu am văzut în continuare nu neapărat susținere pentru că le place de mustața mea, ci susținere pentru ideea de solidaritate, frustrare și revoltă față de aceste abuzuri care nu mai pot fi acoperite. Am primit și astăzi mesaje de la oameni care erau anti-PSD, care au spus că așa ceva nu este admisibil, această escaladare a abuzurilor și aceste dezvăluiri peste dezvăluiri îi fac să se îngrozească”, a adăugat Dragnea.

“În beneficiul lui Iohannis și al sistemului”

Întrebat în beneficiul cui ar fi aceste dosare, liderul PSD a susținut că “în beneficiul lui Iohannis și al sistemului”. “E foarte simplu. În momentul în care se întâmplă asta, cine duce mai departe toate aceste reforme? Pentru că toți băieții sunt buni, chiar sunt buni — Parlament, Guvern – , dar e nevoie să fie totuși o susținere, să nu fie o cedare. Când a apucat să cedeze cineva, o fisură se face crăpătură imediat”, a adăugat el.

Dragnea a susținut că există cel mai probabil interes “de a se conserva situația actuală”: “Cu cineva la Cotroceni sub care se pot întâmpla astfel de lucruri, orice sistem care beneficiază de această stare dorește să se mențină situația actuală. E foarte simplu”.

Fără a lua în calcul nicio clipă demisia din funcția de al treilea om în stat, care îi aduce o indemnizație lunară de peste 16.600 de lei, președintele Camerei Deputaților spune că “există un sfârșit în toate” și a precizat că va merge mai departe.

“Mi-ar fi foarte la îndemână să spun că mă retrag”

“Cine crede că cei care fac rău în mod continuu n-o să plătească la un moment dat se înșală amarnic. (…) Mi-ar fi foarte la îndemână, foarte, foarte comod să spun mă retrag; mă duc până la capăt, om vedea dacă mă bagă în pușcărie, nu mă bagă în pușcărie, mi-am asumat riscul ăsta din 2015. (…) Dar, până la urmă — toți spun—, noi nu suntem în situația în care să dăm înapoi. Sigur că mulți mi-au spus azi că toți înțeleg situația prin care trec, dar mi-au zis: ‘Gândește-te la partid și la programul care trebuie pus în practică’. (…) La mine trebuie să fie moarte, că cu bătaia nu înțeleg. După atâta bătaie, te înveți. Nu ne resemnăm. (…) Resping categoric orice acuzație din dosar”, a mai spus liderul PSD.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version