UPDATE! Până la urmă, Dragnea s-a dat de gol în privința temei mitingului de sâmbătă: “Vrem să-i protejăm pe cei care înfăptuiesc justiția, vrem ca judecătorii să nu mai aibă presiuni”, a declarat el după ședința CEx. 

Liviu Dragnea le-a ordonat liderilor județeni ai PSD și primarilor celor 6 sectoare ale Capitalei să aducă la mitingul din 9 iunie “câteva sute de mii” de susținători, cifra fiind însă mult mai mică decât “milionul” de oameni pe care îl anunțase în urmă cu două săptămâni. 

Liviu Dragnea a declarat, imediat după ședința CEx, că “este un miting organizat împotriva abuzurilor care se întâmplă în România; de foarte mult timp democrația și statul de drept sunt puse sub semnul întrebării; facem acest miting pentru a arăta că suntem deciși să mergem până la capăt”.

“Vrem să facem o țară în care drepturile omului să fie respectate. Îi așteptăm (la miting – n.r.) pe toți cei care doresc să trăiască într-o țară liberă, în care să nu mai fie instituții aflate sub teroare. O țară în care să nu se mai permită ca zeci, mii de destine să fie distruse”, a mai spus el.

Trafic de influență pe față

Întrebat ce instituții se află “sub teroare”, Dragnea a răspuns:

“O să le aflați la miting, ați văzut imagini și înregistrări, protocale secrete. Ne interesează să protejăm justiția și pe cei care înfăptuiesc justiția.

Ne interesează ca judecătorii să nu mai fie influențați de nicio instituție care trebuie să se ocupe de securitatea națională și nici instutiții care trebuie să cerceteze statul paralel format din oameni din diverse instituții”.

Este un veritabil trafic de influență față de judecătorii ÎCCJ de la care liderul PSD așteaptă vineri verdictulîn dosarul “Bombonica”.

Întrebat dacă are emoții pentru sentința care ar trebui pronunțată, Dragnea a spus:

“Oricine are emoții, oricine ar avea emoții. Da, eu, cum am afirmat în permanenţă, mi-am susţinut şi îmi susţin cu tărie nevinovăţia mea şi sper ca orice s-a discutat în timpul, pe parcursul procesului, să fi convins judecătorii că sunt nevinovat”.
Condamnatul așteaptă sentința care îl poate duce la închisoare

Condamnat deja definitiv la 2 ani de închisoare cu suspendare pentru fraudarea referendumului din 2012, liderul PSD vrea acum o demonstrație de forță în favoare lui.

Astfel, prin mobilizarea masivă a susținătorilor săi la acest miting, el intenționează să-i intimideze pe judecătorii ÎCCJ care ar trebui să dea sentința în dosarul “Bombonica” pe 8 iunie, după ce au amânat-o de două ori.

Este adevărat că adunarea oamenilor lui Dragnea va avea loc a doua zi după termenul fixat de Completul de 3 judecători al ÎCCJ, însă sentința ar putea fi amânată din nou, pentru a vedea ce se va întâmpla la miting.

Conducerea PSD s-a reunit luni în ședință CEx, pentru a stabili ultimele detalii.

Tema mitingului, care inițial fusese anunțată de Dragnea că este pentru susținerea familiei tradiționale, apoi pentru susținerea premierului Viorica Dăncilă, a fost modificată acum: “împotriva celor care au încălcat drepturile și libertățile cetățenilor”. 

Între timp, CCR va publica marți – așa cum a anunțat deputatul PSD Eugen Nicolicea, fără să precizeze de unde știe – motivarea deciziei privind revocarea procurorului-șef al DNA.

Președintele Klaus Iohannis va fi presat să anunțe o decizie, astfel că războiul condamnatului Dragnea se va duce pe toate fronturile pentru a-i convinge pe judecători să nu-l condamne la închisoare.

Mitingul PSD – partid aflat la putere – pentru susținerea liderului său condamnat deja la 2 ani de închisoare cu suspendare și care așteaptă sentința la instanța de fond în al doilea dosar seamănă izbitor cu mitingul dictatorului turc Erdogan.

Un al treilea dosar deschis pe numele lui Dragnea se află în cercetare la DNA, iar el este acuzat – la sesizarea OLAF – de fraudarea a 20 de milioane de euro din fonduri europene. 

author avatar
Magda Severin Jurnalist
Magda Severin este jurnalistă cu experiență de peste 30 de ani, in prezent, redactor-șef Online la ZIUA CARGO și redactor la revista lunară ZIUA CARGO (print); 2015 - prezent, redactor colaborator la ziarul online SECUNDA.
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version