Condamnatul penal Liviu Dragnea, care nu poate participa la Summit-ul UE de la Sibiu, unde vor participa 27 de șefi de stat sau de guvern, vrea să contracareze evenimentul printr-un miting PSD la Iași, unde va aduce cu autocarele 40.000 de simpatizanți din toate judeţele Moldovei.

Marele absent va fi însă premierul Viorica Dăncilă, care refuză restructurarea Guvernului, cum ar vrea Dragnea. Liderul PSD a eșuat în încercarea de a-l impune pe Eugen Nicolicea ministru al Justiției în locul lui Tudorel Toader, de care s-a debarasat după ce acesta l-a ajutat să-și schimbe completul de 5 judecaători de la ÎCCJ, care trebuie să pronunțe sentința definitivă în dosarul “Bombonica”. Amintim că, în primă instanță, Dragnea a fost condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare.

Mitingul de la Iași va avea loc în Piaţa Unirii, context în care zona centrală a orașului va fi blocată.

Evenimentul a fost programat exact de Ziua Europei, 9 mai, deși Dragnea și baronii locali ai PSD atacă pe toate căile Uniunea Europeană și recomandările din MCV ale Comisiei Europene și pe cele ale Comisiei de la Veneția, invocând “neamestecul în treburili interne” – cum spunea Ceaușescu.

“Lăsăm şi noi oamenii noştri, care sunt foarte nervoşi, să facă contramanifestaţii’

Asociațiile civice „Mișcarea pentru Dezvoltarea Moldovei” și „Împreună pentru A8” i-au cerut lui Liviu Dragnea să anuleze mitingul.

„Este ziua Europei și a Independenței României și o manifestare de partid fără legătură cu aceste semnificații aduce prejudicii imaginii Iașului și Moldovei”, se arată în scrisoarea deschisă transmisă în urmă cu două zile. 

Întrebat despre faptul că s-au anunţat mai multe contramanifestaţii ale societății civile, Dragnea a spus: „Foarte bine, înseamnă că s-ar putea să apară contramanifestaţii şi sâmbătă la mitingul de la Iaşi. Dacă aşa vor să se joace în campanie, aşa o să jucăm în această campanie. Adică să nu creadă Iohannis şi slugile lui că numai ei au dreptul să urle sau să ţipe. O să lăsăm şi noi oamenii noştri, care sunt foarte nervoşi, să facă contramanifestaţii. Nu mă aştept să înţeleagă mesajul ăsta nici el şi nici măscăricii lui”. 

 

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version