Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Cătălin Cîrstoiu și-a anulat toate ieșirile publice, după ce a fost reclamat la DNA și ANI de Emanuel Ungureanu / JUSTIȚIE: Iohannis a avizat începerea urmăririi penale a lui Petre Roman și Voican Voiculescu în dosarul Mineriadei / ANM: Vreme extrem de caldă până miercuri, apoi temperaturile scad brusc cu până la 15 grade / 

Breaking News:

Drulă, despre candidatura lui Iohannis la șefia NATO: „Pare un soi de troc, ca să nu-i zic șantaj”

Liderul USR, Cătălin Drulă, copreședinte alAlianței Dreapta Unită, a declarat miercuri că preşedintele Klaus Iohannis „nu are niciun fel de şansă” la funcția de secretar general al NATO, iar candidatura pe care acesta și-a depus-o fără să ăntrebe Parlamentul „pare un soi de troc, ca să nu-i zic șantaj”.


„Pe noi nu ne-a întrebat când şi-a pus candidatura asta, care, după părerea mea, nu are niciun fel de şansă. Statele Unite, care reprezintă puterea dominantă din cadrul NATO, dar la fel şi Marea Britanie, Germania, Franţa, Estonia, Lituania – state din flancul estic – deci statele cele mai mari, cele mai importante şi-au declarat susţinerea pentru un alt candidat. Pare, mai degrabă, dacă mă întrebaţi pe mine, un soi de troc – ca să nu îi spun şantaj – ca să primească altceva în altă parte”, a spus Drulă, în cadrul unei conferinţe susţinute la sediul USR.

Iohannis insistă cu pretenția de a ajunge șef al NATO, deși 28 de state din cele 32 ale Alianței îl susțin pe Rutte

„Un om sub a cărui preşedinţie, cu război la graniţele noastre, s-au cheltuit doar 1,6 din PIB pentru Apărare, în loc de 2,5%, pentru că s-au luat în decembrie 7 miliarde de lei de la Apărare şi s-au pus în fondul de rezervă de către domnul Ciolacu. Acesta este un lucru care nu îl recomandă pe domnul Iohannis în nicio funcţie legată de Apărare. Pasivitatea lui, felul în care nu numai că a lăsat, dar a şi condus procesul de erodare a democraţiei din România – toate aceste lucruri ne fac să ne îndoim de capacitatea dumnealui de a reprezenta România la nivel internaţional. În general trebuie nişte oameni care să aibă un pic mai mult democraţia în stomac şi ceva mai puţin împărăţia”, a adăugat Drulă.

0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv