Dacă premierul Ciolacu îşi asumă răspunderea pentru creşterea taxelor, USR va iniţia o moţiune de cenzură, dar nu se va alia cu AUR în acest demers, a declarat, joi, liderul formațiunii, deputatul Cătălin Drulă.

„De aproape trei luni, Marcel Ciolacu este premierul vorbelor. Anunţă acţiuni spectaculoase, doar pe vorbe. Dacă avea curaj să desfiinţeze sinecurile şi să oprească risipa o făcea până acum, dar nu are. Presiunea din partea clientelei de partid e prea mare. A anunţat sesiunea extraordinară pentru eliminarea pensiilor speciale, dar nu a făcut-o pentru că nu îndrăzneşte să supere privilegiaţii. Vom face, evident, tot ce ţine de noi să ne opunem creşterilor abuzive de taxe. Dacă va exista această asumare de răspundere, vom chema alături de noi toate forţele democratice din Parlament pentru o moţiune de cenzură. USR nu se va alia cu AUR pentru o moţiune de cenzură”, a precizat Drulă.

Ciolacu și Ciucă au decis, în spatele ușilor închise: Guvernul PSD-PNL își asumă răspunderea în Parlament pe reforma fiscală și a aparatului de stat

Pentru a depune o moțiune de cenzură este nevoie de minim 117 semnături de la parlamentari și de 234 de voturi pentru ca moțiunea să treacă.

USR are 67 de parlamentari, UDMR –  30, Forța Dreptei – 16, iar REPER – 10, în total 123 de voturi, suficiente pentru a depune moțiune, dar nu și pentru a fi adoptată.

Coaliția PNL-PSD are 276 voturi.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version