Așa după cum se știe de ceva timp, astăzi 26 noiembrie 2017,  începând cu ora 18.00 în “zi de odihnă”, românii sunt chemați în stradă să “muncească politic” prin proteste pașnice împotriva actualei Coaliții PSD + ALDE cu UDMR în coadă!

Protestele împotriva Guvernului și a alianței PSD+ALDE se vor desfășura în București dar și în alte zeci de orașe din țară începând cu ora 18.00.

“39 de grupuri civice și organizații neguvernamentale, precum și confederațiile sindicale Blocul Național Sindical – 34 de federații și Cartel Alfa – 41 de federații cheamă fiecare român să ceară în stradă retragerea legilor Justiției și a legilor de modificare a Codurilor penale, respingerea în Parlament a ordonanței privind modificarea legislației fiscale și demisia imediată a Guvernului și a președinților Camerei Deputaților și Senatului”, se afirmă în anunțul inițiatorilor acestui mega-protest de stradă.

SECUNDA a militat, militează și va milita pentru proteste de stradă pașnice, pentru principii democratice.

Suntem conștienți că România traversează o criză politică majoră, suntem pentru anularea unor prevederi legale care protejează camarila politică, suntem pentru blocarea unor propuneri PERSONALIZATE de modificare a altor legi chiar dacă acestea nu sunt perfecte și dau guturai democrației.

SECUNDA consideră că trebuie INTERZIS prin LEGE accesul persoanelor condamnate penal, pentru cel puțin 20 de ani, la funcții în stat alese prin vot – președinte, parlamentari, primari, consilieri locali și județeni.

SECUNDA reamintește că au trecut 27 de ani și că situația dramatică în care se află România a fost generată, în principal, de clanurile politice – aici vorbim de cele locale, județene și centrale!

SECUNDA consideră că aceste proteste pașnice de stradă trebuie să fie îndreptate, cu precădere, către actuala PUTERE – Coaliția PSD + ALDE cu UDMR în coadă – dar să fie și un ULTIM advertisment dat partidelor de opoziție – PNL, PMP și USR!

author avatar
Mihai Palsu Jurnalist
Este jurnalist din ‘90. A fost redactorul-sef al Evenimentului Zilei de prânz (Bulina Albastră). Din sept 1994 pana in 2010 a activat la Ziua, iar dupa cativa ani la Puterea a infiitat ziarul online SecundaTV.
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version