Todorel Toader s-a grăbit să anunțe public, înainte de emiterea comunicatului Curții Constituționale cu precizările pe marginea deciziei de miercuri privind sesizarea sa pe tema revocării șefei dNA, Codruța Kovesi, că procurorii se află “sub autoritatea ministrului Justiţiei” – adică el este stăpânul lor.

sursă foto Digi 24

“Decizia CCR valorifică principiul constituţional potrivit căruia procurorii îşi desfăşoară activitatea sub autoritatea ministrului justiţiei.

Preşedintele României nu are nici o abilitare legală pentru evaluarea competenţelor profesionale sau manageriale ale procurorilor de rang înalt, spre deosebire de ministrul justiţiei care are astfel de competenţe, stabilite atât la nivel constituţional cât şi la nivel infraconstituţional”, este mesajul ministrului Justiției, Tudorel Toader.

Amintim că Tudorel Toader a fost susținut pentru funcția de judecător CCR (t9 ani) de pușcăriașul PNL Relu Fenechiu, iar acum este susținut pentru funcția de ministru al Justiției de un fost liberal: Călin Popescu Tăriceanu, care a fost achitat în primă instanță de ÎCCJ pentru infracțiunea de mărturie mincinoasă.  

author avatar
Magda Severin Jurnalist
Magda Severin este jurnalistă cu experiență de peste 30 de ani, in prezent, redactor-șef Online la ZIUA CARGO și redactor la revista lunară ZIUA CARGO (print); 2015 - prezent, redactor colaborator la ziarul online SECUNDA.
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version